17-åringen fra Porsgrunn befant seg i nærheten av hovedbygget da de første skuddene falt, og hun løp sammen med noen andre til kafébygget. Hun befant seg i lillesalen sammen med mange andre da Anders Behring Breivik kom inn i bygget.

— Jeg ser ikke mye, men prøver å komme meg bort fra der jeg oppfatter at skuddene kommer fra. Jeg blir stående bak to personer, og når de blir skutt, faller jeg bakover og blir liggende under en av dem, forklarte Stensrud i retten onsdag.

Selv ble hun truffet en gang i låret og fikk et streifskudd i skulderen. Hun blir liggende til skytingen avtar.

— Jeg ser to til som er skutt, men er i live. Vi snakker om å finne et annet gjemmested, men vi var skadet, så vi kunne ikke flytte oss. Etter en stund tar jeg telefonen til en jeg kjenner som jeg ser er død. Jeg ringer mamma og sier at jeg er skutt. Det var en veldig kort samtale, og de oppfatter ikke helt hva jeg sier, forklarte 17-åringen.

Etter hvert ringer en venn av den døde jenta fra et annet sted på øya, og Ingvild må forklare ham at venninnen er død. Når moren til jenta ringer, legger hun telefonen til siden. (©NTB)