Bransjefolkene i Cannes fikk kanskje inspirasjon til en ny film da luksussmykker for tilsynelatende millioner av kroner ble stjålet fra et hotellrom to dager etter at filmfestivalen åpnet.

Smykkene tilhører det sveitsiske selskapet Chopard, som låner ut rådyre diamanter og juveler til filmstjerner og andre kjendiser under festivalen. Det er også de som lager Gullpalmen, den gjeveste filmprisen.

I en pressemelding skriver Chopard at smykkene ikke er så kostbare som det først ble meldt, og at de ikke tilhører smykkesamlingen som lånes ut til skuespillere. Selskapet oppgir for øvrig ingen detaljer om hva som er stjålet eller hvordan tyveriet skjedde.

Smykkene ble stjålet fra luksushotellet Novotel i sentrum av den sørfranske byen, men hotellet har ingen kommentar til hendelsen.

Ranet fant sted før klokka 5 om morgenen. Ifølge en politikilde tok tyvene seg inn på rommet til en amerikansk kvinne som jobber for Chopard, men de skal verken ha brutt opp døra eller brukt nøkkelkort. Kvinnen skal ikke ha vært på rommet. (©NTB)