Artist: One Direction

Plateselskap: Sony

Sjanger: POP

OneDirectionCover.jpg

Det fins ingen som slår One Direction i vår tid når det gjelder popularitet og platesalg. Britene har solgt 46 millioner fysiske og digitale album av sine tre første utgivelser, påstår plateselskapet Sony. Og ingen fyller så store stadioner som dem akkurat nå. Omtrent verden over. Fullt blir det også når de gjør konsert på Ullevaal stadion 19. juni neste år. De tre første låtene her er i stadionpop-kategorien. Bombastisk, prangende og enkel i form og uttrykk, og svært så fengende for publikum som ikke har vokst opp med U2 og Killers sine beste plater og låter. Eller Springsteen, for den del.

For One Direction gjør ikke noe annet enn det; nemlig å resirkulere og pakke noen småting inn i fra før kjente øvelser fra andre storheter. Den pompøse «Where Do Broken Hearts Go» er en altfor sukret og glasurert U2-ballede, mens «No Control» er The Killers i et nøtteskall; bare litt mer pålesset arrangementsmessig.

Men her er flere rolige og pyntelige låter som holder mål, for eksempel «18», «Night Changes» og «Fireproof». Disse og mye mer på «Four» gjør One Direction til et band som er lett å like både for tenåringer og foreldrene deres.