Den nå 22-år gamle mannens familie har fått pålitelig informasjon om at han kommer til å bli henrettet torsdag denne uken, opplyser Amnesty International.

I april 2013 ble han dømt til døden for fiendskap mot Gud og for korrupsjon på jorden som en følge av at han var medlem i den kurdiske opposisjonsgruppen Party For Free Life og Kurdistan (PJAK). Naseem ble også dømt for å ha deltatt i væpnede aksjoner mot revolusjonsgarden. I desember samme år ble dødsdommen opprettholdt av høyesterett i Iran.

Dommen ble gitt for forbrytelser som angivelig ble begått da Naseem var 17 år. Internasjonale menneskerettighetsavtaler forbyr dødsstraff for barn under 18 år.

Etter det Amnesty kjenner til har myndighetene i Iran hindret Naseems advokat i å jobbe med saken, og de har heller ikke gitt tillatelse til å oppnevne en annen advokat. Både Amnesty og Human Rights Watch krever at iranske myndigheter stanser henrettelsen.

Naseem har selv fortalt at han ble torturert under avhørene mot ham. Han innrømmet i juli 2011 å ha skutt mot revolusjonsgarden, men trakk dette tilbake i den første rettssaken og sa at han kun hadde skutt opp i luften. (©NTB)