Jeg er virkelig flau på Norges vegne, når vi som en tilsynelatende sivilisert nasjon tilrettelegger for et slikt forhistorisk og grotesk overgrep. Vi må heller stå opp for barns rettigheter!

Det er direkte forkastelig at det finnes mennesker som kjemper for å tillate at subjektive, religiøse overbevisninger gjør at friske småbarn brutalt påføres et irreversibelt kirurgisk inngrep. I sitt absurde innlegg 6. september, irriterer Jan Pedersen seg over at ordene «blir utsatt for» brukes om omskjæring, noe som er litt merkelig ettersom dette er noe som blir gjort uten samtykke fra den som inngrepet blir utført på. Fakta er at dette er tvang, det er ikke noe barnet har valgt. Pedersen selv snakker varmt om dette overgrepet og begrunner det med at det er «grunnleggende innen den jødiske tro.».

Det er jo en flott innstilling; la oss tillate gamle, barbariske, religiøse tradisjoner kun fordi de er gamle, barbariske, religiøse tradisjoner. Jeg finner det uforståelig at han i det hele tatt får sove om natten, vel vitende om at den eneste grunnen til at han rettferdiggjør noe så groteskt er fordi han har bibelbrillene sine på. Men, Pedersen skriver jo at han helst vil unngå «nye runder om samvittighet og religionsfrihet», noe som dessverre beviser at han ikke har dårlig samvittighet for at han ofrer uskyldige barn — både deres forhud og religionsfrihet - for å tekkes foreldrenes religiøse overbevisning.

Vi kjenner alle til galskapen i GT, hvor en påstått allvitende, allmektig, god, kjærlig og rettferdig gud krever dødsstraff for alt & ingenting. Selv om Pedersens bibelbriller gjør at han støtter rituelle overgrep mot guttebarn, så fremgår det ikke om han også mener det må tilrettelegges for streng straff overfor bl.a. de som er tøffe i kjeften mot sine foreldre og/eller slår dem (2 Mos 21:15+17, 3 Mos 20:9), gjør noe arbeid på sabbatsdagen (2 Mos 31:14-15), er utro (3 Mos 20:10), homofile (3 Mos 20:13, Rom 1:23-32), begår blasfemi (3 Mos 24:13-16), eller ikke gjør som prester befaler (5 Mos 17:12). Vi må selvsagt ikke glemme ikke-jomfruelige kvinner på deres bryllupsdag (5 Mos 22:13-21) og ikke-troende, mennesker fra andre religioner og de som ofrer til en annen gud (2 Mos 22:20, 5 Mos 13:1-18, 2 Krøn 15:13, Rom 1:23-32).

Alt dette står jo tross alt i den samme «hellige» boken...