HOLMENKOLLEN (aftenposten.no): For niende gang denne sesongen steg Anders Bardal opp på pallen søndag. Foran rundt 12.000 tilskuere i Holmenkollen ble trønderen hyllet for annenplassen i det sagnomsuste Holmenkollrennet. Vant gjorde tyske Severin Freund, 13 poeng foran Bardal.

– Jeg hadde håpet å være litt nærmere seieren i dag. Det var ikke to perfekt hopp, det har med selve tråkket på hoppkanten å gjøre. Men å bli nummer to er bra det. Severen var den klart beste hopperen her i dag, men jeg hadde håpet å være litt nærmere ham. Det å vinne i Holmenkollen er noe av det største, det er et av målene jeg har som skihopper, sa Bardal.

Nok en gang ble han beste norske hopper, noe som har vært trenden hele sesongen. Nest beste norske hopper ble Tom Hilde på 13. plass.

– Det Anders leverte i dag var veldig bra. Det er på det nivået Anders pleier å være. Å kjempe om seieren i hvert renn er absolutt godkjent, så dette er vi fornøyde med, sa trener Alexander Stöckl til Aftenposten på vei ut av hoppanlegget.

Neste post på programmet til hopperne er VM i skiflyvning i tsjekkiske Harrachov.

– Det har jeg ikke tenkt noe på ennå. Jeg må bli ferdig med denne dagen først, sa Bardal.

– Målet er å få en mann på pallen, og så tror jeg vi kan være med og kjempe om medalje i lagkonkurransen, sier Alexander Stöckl.