At de to bergenske eliteserieklubbene arrangerer hjemmekamper samme kveld, skjer knapt. Riktignok samarbeider klubbene om et par dobbeltkamper i én og samme hall samme sesong. Ellers er kjøreregelen at klubbene "aldri" spiller hjemme samtidig.

Einarsdottir reiser

I dag er det imidlertid full kræsj, når de gule og blå i Framohallen slår på stortrommen med et storslått arrangement i forkant av oppgjøret mot Bodø. For når kampen er i gang, spilles det også om poeng i Haukelandshallen – der Tertnes møter Oppsal.

— Skal jeg være dønn ærlig, må jeg bare innrømme at vi denne gang har gått på en blemme. Ellen (Nygård Nilsen, daglig leder i FyllingenBergen red.anm.) og jeg samarbeider godt om terminlisten, nettopp for å unngå kampkollisjoner. Men 4. februar har vi av en eller annen grunn klart å overse. Det er bare å beklage, innrømmer Brox. Hun håper likevel den faste menigheten finner veien til Haukelandsshallen, selv om det også foregår spennende ting i Bergen vest – bare et kvarters kjøring unna.

Støtte fra publikum håper også Tore Johannessen på. Tertnes-treneren betrakter veien mot bronsemedaljer i serien som kronglete. Og definitivt uhåndterlig dersom Tertnes taper for Oppsal. Før kveldens kamp er avstanden fire poeng – seks vil bli for mye.

— Vi øyner muligheten for å knappe inn på forspranget og dermed gi oss selv nye sjanser i medaljekampen. Så får de 60 minuttene onsdag kveld vise om vi fortsatt henger med, kommenterer Johannessen. Han har mistet Hildigunnur Einarsdottir, som til BA i går sa at hun var så lei benkesliting at et klubbskifte nå er det eneste rette. Islendingen reiser i nærmeste fremtid til Sunnmøre og 1. divisjonsspill for Molde.

— Det vil alltid være slik i en prestasjonsgruppe at noen spiller mer enn andre. Og for meg har Marie Liljegren vært et førstevalg på strek denne sesongen. Hildigunnur har nå tatt det valget hun har tatt, og vi ønsker henne lykke til med fortsettelsen, sier Johannessen diplomatisk. Han har nå hentet inn superveteranen Hege Vikebø (36) som backup for Marie Liljegren ut sesongen. Damen med 22 A-landskamper er spilleklar allerede fredag, men ikke klarert for E-cupmøtene med ungarske Rail Cargo lørdag og søndag. Debuten kan derimot komme onsdag om åtte dager, borte mot Skrim.

Nærmer seg 100.000 kroner til kreftsaken

I Framohallen er forventningene skyhøye. Motivatoren Erik Bertrand Larssen skal snakke om mestring i timene før FyllingenBergen-Bodø, der Anders Fältnäs gjør comeback i Framohallen som lagleder for nordlendingene. Larssen, svigersønn til Fyllingens uunnværlige støttespiller Trond Mohn, skal snakke til rundt 400 påmeldte – hovedsakelig fra idrett og næringsliv. Og etterpå venter buffé på langbord i hallen. Før prestisjekampen mot Bodø dras i gang klokken 19.30. — Det har vært enormt motiverende å jobbe med et slikt arrangement, synes Ellen Nygård Nilsen. FyllingenBergens daglige leder er storfornøyd med prosjektet som skal gi økt publikumsoppslutning – og ikke minst penger til kreftsaken. Betaler 500 for å høre Erik Bertrand Larssen, går nærmere 40.000 kroner til "Aktiv mot kreft" og det såkalte Pusterommet på Haukeland Universitetssykehus. Pusterommet er et treningssenter hvor kreftpasienter får veiledning av fagpersonell når det gjelder fysisk aktivitet i en ellers så utfordrende periode i livet. Pengene skal i denne omgang brukes til nytt treningsutstyr og til ulike forskningsprosjekter.

FyllingenBergen bruker også kampen mot Bodø til å etablere begrepet "Mål med mening". Her er strategien at alle som vil, gir en sum for hvert scorede mål onsdag kveld. Målfaktoren var tirsdag ettermiddag oppe i 550, det betyr at om det settes inn 50 mål i kampen mellom FyllingenBergen og Bodø – ja da går 27.500 nye kroner inn til kreftsaken.

— Her har vi et hårete mål om å få prisen pr. mål opp i 2.000 kroner. Klarer vi det, går nye 100.000 kroner inn til "Aktiv mot kreft". Veldig givende for oss å kunne bidra på denne måten, smiler Ellen Nygård Nilsen. Mens trener Vidar Gjesdal uttrykker seg slik:

— En strålende kveld for håndball. Vi får både håndballpresident Karl-Arne Johannessen, generalsekretær Erik Langerud og landslagssjef Christian Berge på besøk, og skal sørge for at kampen blir en underholdende affære.