Paul Scholes vant elleve Premier League-gull som Manchester United-spiller. Dermed bør han være en mann å lytte til hva ståa i storklubben angår.

Denne sesongen jobber Scholes som fotballekspert, blant annet gjennom sin spalte i the Independent.

Der gir han tommelen opp for Uniteds ansettelse av Louis van Gaal.

— Jeg har i likhet med resten av hjemmesupporterne troen på at min tidligere klubb har ansatt en mann med den nødvendige styrken og personligheten til å være manager for Manchester United, skriver Scholes.

Etter at David Moyes fikk sparken ble United-benken seende ut som en «class of 92»-gjenforening. Her er Paul Scholes (til høyre), Ryan Giggs (i midten), Nicki Butt (til venstre) og Phil Neville (foran til venstre) på trenerbenken under kampen mot Norwich. Foto: REUTERS

— Han er en mann med tilstedeværelse. Han ser ut som en litt skummel mann. Det er bra. Sir Alex Ferguson var en skummel mann også til tider, og det er mulig å dytte spillerne til å prestere. Ut ifra det jeg har sett i forsesongen ser han litt gal ut. Han er litt som et galt geni, skriver Scholes videre.

Etterlyser spillerkjøp

Den tidligere midtbanesjefen på Old Trafford ser imidlertid ikke på United som en tittelutfordrer.

— Selv om van Gaal vil lede United til suksess på lang sikt, synes jeg det er vanskelig å se for meg at United vil være tittelutfordrere denne sesongen. Mitt innstinkt er at gullet vil stå mellom Manchester City og Liverpool, mens United, Liverpool og Arsenal vil kjempe om de to siste Champions League-plassene.

— Hovedgrunnen til at jeg mener Uniteds gullsjanser er små er at de ikke har signert nok spillere. Jeg skjønner at mer enn 60 millioner pund (617 millioner kroner) ble brukt på Luke Shaw, som dessverre er ute en måned, og Ander Herrera. Jeg mener United trenger en midtbanespiller i toppklasse, og ikke mange av dem har vært tilgjengelige denne sommeren, skriver Scholes.

39-åringen var med i Ryan Giggs' trenerteam forrige sesong, i de fire kampene som gjenstod etter at Manchester United sparket David Moyes.

Denne sesongens sparkes i gang på lørdag for Manchester Uniteds del. Da kommer Swansea på besøk til Old Trafford.