Ingen har flere kamper for Sveriges landslag enn Anders Svensson, som i desember annonserte at han gir seg på landslaget.

Nå kritiserer Svensson landslagssjef, og tidligere RBK-trener, Erik Hamréns lederstil.

— Jeg vil påstå at Erik kommuniserer mer med spillerne enn Lasse (tidligere landslagssjef Lars Lagerbäck journ. anm.), men jeg vet ikke om Erik alltid er så ærlig. For Erik er det ganske viktig at alle liker ham, det ser man fremfor alt i media. Det fungerer ikke slik i en gruppe, det er bedre å være ærlig og si «han er bedre enn deg», sier Svensson.

Svenssons kritikk ble opprinnelig framlagt i Fotbollskanalens podcast «Lundh» , og er gjengitt av Expressen.

- Entusiasmen forsvant

Videre forteller midtbanespilleren at Hamrén ofte valgte å benytte seg av merkelige argumenter, for å unngå å fortelle spillerne sannheten om hvorfor de ble vraket.

Han forteller at entusiasmen i den svenske landslagsgruppen avtok merkbart i løpet av VM-kvalifiseringen, som til slutt ble mislykkes for svenskene etter play-off tapet mot Portugal.

— Han kom inn med en veldig energi og ville forandre ting. Han ville at vi skulle vise mot og at vi skulle forsøke. Det ble en «jävla» smell med Nederland borte (journ.anm. 1-4-tap), og etter det forsvant den nye entusiasmen mer og mer, sier Svensson.

Overrasket Hamrén

Sverige møter Danmark onsdag og Belgia neste søndag. Erik Hamrén svarte på Svenssons kritikk på pressekonferansen søndag.

— I min lederstil er ærlighet viktig. Jeg har hatt mange samtaler med Anders og det har aldri vært noen problemer. Han har vært enig med meg i visse samtaler, og i blant uenig, sier Hamrén.

— Jeg er overrasket over det han sier, det må jeg si. Under samtalene jeg har hatt med han har han aldri tatt opp noe sånt, sier Hamrén.

Sportsdøgnet