flagg flagg Foto: Scanpix

14.000 tomme seter på Slovenia-kampen

<p>Bare 11.000 har kjøpt billetter til kveldens VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal.</p>

Dermed står 14.000 av de 25.000 plassene på Ullevaal ledig bare timer før avspark for Norges første hjemmekamp i VM-kvalifiseringen.

— Vi får det publikumstallet som vi fortjener, mener informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff.

Island-tapet virker inn

Han mener den dårlige starten på VM-kvalifiseringen, med 0-2-tap mot Island fredag, må ta mye av skylden for de labre tilskuertallene.

— Utgangspunktet vårt er at vi innledet med tap mot Island. Det slår ikke optimalt ut i forhold til tilskuertall. Vinner vi kamper, så kommer det folk på kampene våre. Men 11.000 er et lavere tall enn det vi ønsker, sier Graff.

Langt høyere tall under EM-kvaliken

Dermed ligger det an til et langt lavere tilskuertall tirsdag kveld, enn det man hadde i tre av fire hjemmekamper i EM-kvalifiseringen. På de fire kampene mot Portugal, Danmark, Island og Kypros møtte det i gjennomsnitt opp 21.308 tilskuere. Her bidro Kypros-kampen, med 13.490 tilskuere, til å trekke ned snittet.

— Tilskuersnittet varierer veldig i forhold til hvem som er motstander. Det er jo ingen tvil om at Danmark og Portugal er mer attraktive motstandere enn Slovenia. Samtidig bør viktigheten av kveldens kamp, samt det at det er første hjemmekamp i VM-kvaliken, få mange folk på kamp. Vi trenger all støtten vi kan få, sier Graff.

Fakta/tilskuertall på Ullevaal i EM-kvalifiseringen:

Norge - Portugal: 24.535. Norge - Danmark: 24.828. Norge - Island: 22.381. Norge - Kypros: 13.490.