Det populære teknologinettstedet Mashable la ut en artikkel (ekstern lenke) om den svært omdiskuterte «fotoshooten» på et stup ved Prekestolen seint tirsdag kveld. Etter bare én time er artikkelen delt nesten 800 ganger på sosiale medier, skriver aftenbladet.no.

Også verdens største nettavis, DailyMail.co.uk (ekstern lenke), har omtalt hendelsen.

— Jeg er forskrekket

I en artikkel publisert tirsdag klokka 13.51, med den lange tittelen Tourist snaps chilling moment a family allows their BABY to crawl to the edge of a 1,982ft mountain ledge for a souvenir photo , har den britiske tabloidavisa snakket med Fred Sirevåg som tok bildet.

- Du ville vært død om du falt ned der, sier Sirevåg, som også legger til at han var på vei for å advare foreldrene, men at de forsvant så fort de hadde tatt bildet av barnet.

Ifølge kommentarene under artikkelen reagerer leserne med vantro.

— Hjertet mitt stoppet nesten bare av å se på det der, skriver en.

— Jeg er forskrekket. Jeg har barn selv og så mange ganger har jeg holdt kamera oppe for å få det perfekte bildet, og så plutselig har han pilt avgårde en annen vei, skriver en annen.

Har du tips om denne saken? Send oss en epost!

Flere reaksjoner

Til Aftenbladet sa Sirevåg lørdag at han holdt på å sette Kvikklunsjen i halsen, da han så hva som foregikk.

— Jeg har selv hatt små barn og vet at de raskt kan finne på å velte seg rundt.

Erfarne redningsfolkble også forferdet over det de så på bildet.

— Når jeg ser på bildene ser dette ikke bra ut. Her tenker man ikke på konsekvensen dersom noe uventet skjer, uttalte Espen brekke i Norsk Folkehjelp til Aftenbladet.

Forsand-ordfører Ole Tom Guse har imidlertid valgt å tro at foreldrene hadde kontroll.

– Man skal være litt forsiktig med å dømme ut i fra det man ser på bildet. Med tanke på perspektivet er det vanskelig å vurdere hvor stor avstanden faktisk er til kanten, sier Guse tilNRK.no.

Les også:

Her kravler babyen på kanten av stupet

Syv fine høstturer