SOGNDAL — STRØMSGODSET 1-1:

FOSSHAUGANE CAMPUS (bt.no): Verken topplaget Strømsgodset eller nedrykkskandidat Sogndal har vunnet siden juli. Søndag delte de poengene på Fosshaugane.

Bare sekunder var spilt da kveldens mest omdiskuterte situasjon oppsto. Henrik Furebotn løftet ballen inn i bakrommet, og Sogndal-spiss Ricardo Santos havnet i løpsduell med Godset-stopper Lars Sætra, som helt tydelig var den eneste som kunne hindre brasilianeren i å komme alene med keeper.

Santos kom seg foran og gikk i bakken, og dommer Per Ivar Staberg blåste frispark. Staberg løp så bort til assistentdommeren og diskuterte lenge før han ga Sætra gult kort, til stor misnøye fra hjemmefansen som ønsket seg en annen høstfarge på kortet.

Frisparket fra 20 meter gikk rett i muren fra Eirik Skaasheim, og Malick Mane blåste ballen over da han fikk en god mulighet på returen.

Sjansefattig førsteomgang

I det femte minutt var Santos igjen på ferde. Etter et Mane-innlegg fikk han avslutte fra god posisjon inne i sekstenmeteren, men skuddet gikk over Lars Cramers mål.

Etter et kvarter kom Strømsgodsets første avslutning, men Muhamed Keitas traff ikke godt nok da han dro seg inn fra venstre og avsluttet. Utover i omgangen kjempet bortelaget seg mer inn i kampen, uten at det resulterte i virkelige farligheter før pause.

Begge lag stilte med hver sin, rett nok rutinerte, debutant på midtstopperplass, men verken Sogndals Azar Karadas eller Godsets Jarl André Storbæk fikk mye å bryne seg på før hvilen.

Nærmest scoring var Ulrik Flo da han steg til værs i det 40. minutt og fikk hodet på et innlegg fra Per Egil Flo. Ballen gikk i bue over Cramer, men også over tverrliggeren.

To raske mål

Starten på andreomgang var meget tam. Ingen av lagene lyktes i særlig grad med det de forsøkte på offensivt, og ingen av lagene oppnådde noe som kan karakteriseres som en målsjanse i løpet av de første 27 minuttene. Så kom høydepunktene plutselig tett.

Først i det 73. minutt, da Muhamed Keita viste seg frem. Fra sin venstrekantposisjon dro han seg forbi høyreback Eirik Skaasheim og banket inn 1-0 i lengste hjørne.

Bare to minutter senere skulle Sogndal slå tilbake. Stéphane Badji løftet ballen inn i feltet der Ulrik Flo vant luftduellen mot keeper Cramer.

Foran det åpne målet raget Ricardo Santos høyest, og brasilianeren satte inn sitt andre mål på to kamper.

Fartsfylt avslutning

Målene fikk opp temperaturen i kampen, og avslutningen på omgangen ble, helt ulik starten, fartsfylt og spennende. Per Egil Flo fikk en brukbar mulighet da han kom til skudd inne i sekstenmeteren, men fikk ikke skikkelig treff. I det 82. minutt kom Keita seg fri i feltet, og skjøt like til side for Kenneth Udjus’ stolpe.

Så var det Sogndals Mane som var nær etter pent samspill med Stéphane Badji, før Ola Kamara fikk en enda større sjanse i motsatt ende. Likevel endte det 1-1 på Fosshaugane.