Lene Mykjåland (29) har vært én av Norges beste fotballspillere på kvinnesiden de siste årene. Men nå sier Lillestrøm-spilleren at nok er nok.

Midtbanespilleren fra Kristiansand gir seg på landslaget med umiddelbar virkning. Og denne høsten spiller hun sine siste kamper på toppnivå for klubblaget.

– Det har jo ikke vært noen lett beslutning, og det kjennes veldig spesielt. Det blir sikkert litt rart i vinter, men jeg er tilpasningsdyktig, sier hun til Romerikes Blad.

— Det er jo litt ironisk, for det har vel kanskje aldri vært så gøy med fotball som det er nå. Men det gjør på mange måter også valget litt enklere, for da vet jeg at det er rett avgjørelsen som er tatt: Denne sesongen blir min siste, legger hun til.

I juni forklarte Mykjåland at hun gjerne ville spilt for et lag på Sørlandet, dersom det fantes ett på et høyt nok nivå: - Det er trist.

Mykjåland forteller at hun ikke var sikker på at hun ville ha den nødvendige tenningen som kreves for å fortsette på toppnivå. Hun forteller at skadeproblemene også har bidratt til konklusjonen.

Mykjåland ble senest i 2015 dobbeltmester med LSK Kvinner. Hun spilte cupfinalen med en betennelse i foten.

Mykjåland begynte seniorkarrieren allerede i 2003, for Amazon Grimstad. Senere har det blitt spill før Røa i to perioder, samt en kort periode i Washington Freedom, før hun slo seg til tro i Lillestrøm i 2013.