– Jeg har kanskje ubevisst gått på akkord med meg selv og egen trenerstil. Du blir påvirket av det du hører og leser, som for eksempel at du får høre at du har fått spillere til å grine. Kanskje er jeg blitt for passiv og lite engasjert. Jeg er best når jeg lever meg inn i kampene, sa Tom Nordli da Lillestrøm landet på Gardermoen onsdag ettermiddag.

– Vi må ta tak, både jeg og ledelsen. Jeg er blitt mer passiv, og jeg må begynne å være meg selv igjen, men det gjelder å finne balansen. Er du Stomperud, plumper du. Det er lett å få et stempel på seg som man ikke er, mente Nordli.

Stille tid

Presseoppmøtet etter det som er blitt betegnet som det «pinligste tapet i LSKs historie» var upåklagelig. Helt på høyde med mottakelsen av en OL-mester.

Denne gangen var det lite å feire. Tom Nordlie delte ut melkerullbiter til de oppmøtte mediefolkene, men det var også det eneste som fikk fram det lille som var av glis og moro.

Det var ikke dagen for sprell eller store vyer verken for Nordli eller manager Jan Åge Fjørtoft. Ordenes og utspillenes friske ambassadører oppførte seg både rolig og rasjonelt.

– Det er sånn som skjer. Ferdig med det. Vi nådde et nivå det ikke er mulig å gjenta. Den pedagogiske utfordringen blir å snu dette til noe positivt, mente Nordli.

– Kritikere mener at Lillestrøm-tapet onsdag bare var et bilde på hvor dårlig norsk fotball er blitt. I fjor røk jo Brann ut i samme trinn etter tap for Åtvidaberg.

– Dette var ikke representativt for norsk fotball, og ikke representativt for Lillestrøm. Det er ikke mange dager siden vi spilte en god omgang mot Odd, og det er ikke lenge siden vi spilte én god omgang mot Aalesund. Vi er i kvartfinalen i cupen, og vi kjemper om medalje i serien.

Ingen konsekvenser

Lillestrøm hadde et langt oppvaskmøte etter 2-1-seieren hjemme mot laget fra Luxembourg. Det blir det ikke denne gangen.

– Nei, for alle spillerne var like dårlige.

– Et slikt møte er noe man bare kan bruke en gang, konkluderte Jan Åge Fjørtoft.

Brann-sammenligningen passet heller ikke helt, mente Nordlie.

– Brann nedprioriterte cupen. Det gjorde ikke vi. Vi prioriterte den høyt, og mislyktes. Vi viste i hvert fall at vi tok det alvorlig. Vi var ikke tre dager i Luxembourg for moro skyld.

– Jeg vet nesten ikke hva som er verst. Den gode nyheten er at det bare kan bli bedre herfra. Dårligere enn dette kan det ikke bli, sukket Fjørtoft.

Sannsynligvis ikke. Kommende mandag får vi det første svaret. Da spiller Lillestrøm hjemme mot Strømsgodset.

(©NTB, Egil Sæther)