ALTA: Nybergsund-Trysil la inn klage etter 0-2 tapet for Alta i 1. divisjon søndag. Alta-trener Rune Berger mener hedmarkingene forsøker å hevne seg på finnmarksklubbens vellykkede protest i fjor. Nybergsund protesterte på at Eivind Holte Tøråsen ikke fikk komme inn på banen igjen etter å ha blitt behandlet for en smell utenfor sidelinjen.

Hedmarkslaget hevder ballen var ute av spill to ganger uten at midtbanespilleren fikk lov å til å løpe ut igjen på kunstgresset. På samme tid økte Alta ledelsen til 2-0 med en mann ekstra på banen.

Det er helt opplagt for meg at dette er en takk for sist. For meg blir det nesten litt barnslig. Litt sånn «siden dere la inn protest mot oss sist synes vi det er nærliggende å protestere nå , sier Rune Berger til Dagbladet.

I fjor var det Alta som la inn protest etter en omstridt Nybergsund-utligning i sluttsekundene. Hjemmelaget jublet for sitt viktige 3-2-må rett før slutt, men dommeren valgte å sette i gang kampen igjen da seks Alta-spillere fortsatt feiret scoringen inne på Nybergsunds banehalvdel. Gjestene benyttet muligheten til å score, og kampen endte 3-3. Protesten ble den gangen tatt til følge av NFFs doms— og sanksjonsutvalg. Kampen ble spilt på nytt og endte 1-1. Alta-treneren mener forholdet mellom klubbene har vær anspent siden fjorårets episoder, men at klubben hans ikke har tenkt over situasjonen før søndag.

I Nybergsund hevdes det at man bestemte seg for å protestere umiddelbart, og at de har en klar oppfatning om at dommeren gjorde feil.

Vi mener at vi ble urettferdig behandlet. Dommeren gjorde selv det også tydelig etter kampen at han hadde misforstått regelverket , sier Nybergsunds assistenttrener, Tore Fossum, som omtaler Altas anklager som håpløse og tøysete. (©NTB)