NADDERUD (Aftenposten): Han blir rost av alle. Spillere, støtteapparatet, ansatte, eksperter og media.

Bob Bradley (57) ser ut til å på mirakuløst vis føre et Stabæk, som var tippet i bunnen, til sølvmedalje etter å ha skiftet ut omtrent hele stallen i vinter.

— Det er den beste treneren jeg noensinne har hatt. Han får ut det beste i hver enkelt spiller. Han kan gå til Barcelona eller hvilken som helst klubb i verden, sier matchvinner Muhamed Keita etter 1-0-seieren over Molde søndag kveld.

Bradley taus om fremtiden

Denne uken begynte Inge André Olsen oppdrag «forleng med Bob Bradley». Selv om det trolig ikke er pengene det står på for Bradley, hjelper de 20 millionene fra Dio-salget, tror Olsen.

Selv er amerikaneren fortsatt usikker på hva som skjer etter sesongen.

— Jeg kan ikke si noe akkurat nå. Vi får se hva som skjer i de kommende ukene. Som jeg har sagt gjennom sesongen er mitt fokus på denne gruppen. Det fortjener de. Så skal vi se hva vi kan oppnå denne sesongen, sier Bradley.

- Har du fått noen henvendelser fra andre klubber?

— Det har vært noe interesse. Hva den interessen betyr vet jeg ikke. Jeg ser at det er muligheter, men jeg fortsetter å jobbe med det arbeidet som jeg skal gjøre hver dag. Det skylder jeg spillerne.

- Viser at vi er med

Etter en periode med salg av toppscorer Adama Diomande, sviktende formkurve, exit i gullkampen og exit i cupen, reiste Stabæk seg søndag kveld hjemme mot formlaget Molde.

IMPONERT: Muhamed Keita mener Bob Bradley kan trene hvilken som helst klubb i verden. Foto: NTB scanpix

Muhamed Keitas drømmescoring etter 14 minutter holdt til seier, selv om andreomgangen var under pari. Nå har Stabæk plutselig fire poengs forsprang i kampen om sølvet.— Det var veldig deilig å slå tilbake etter cuptapet. Vi sender ut et signal om at vi er å regne med i toppen. Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne de fem siste kampene, sier kaptein Morten Morrisbak Skjønsberg.

Livet etter Dio

Tomrommet på topp etter «Dio» er det ingen som riktig har klart å fylle. Nå er Muhamed Keita i ferd med å gjøre det.

— Jeg syns han hadde en fantastisk første omgang. Han begynner å bli bedre og bedre i spissrollen, og forhåpentligvis kan vi fortsette å utvikle ham der. Han er bevegelig og rask. Hans prestasjon var meget bra.

Han scoret i to kamper på rad – riktig nok scoringer som har kommet litt ut av ingenting, med en liten porsjon flaks. Det som er lovende for Stabæk: Han fungerer bedre og bedre som midtspiss.

— Jeg kan ikke være en typisk spiss. Jeg må blande litt og mikse litt, og gjøre spissrollen til min egen rolle. Jeg har ikke spilt spiss så lenge, men jeg trives veldig godt. Jeg er mye nærmere mål når jeg får ballen, men det er jo trangt, så jeg må holde konsentrasjonen oppe hele tiden. Jeg har mer enn bare backen å tenke på. Jeg tar dette som læring, sier Keita.

Måtte ut med skade

Stabæks nummer 77 måtte ut ett minutt før pause, på grunn av et vondt lår etter en hard duell med Vegard Forren. Han regner imidlertid med å spille neste kamp.

Etter det mistet Stabæk noe av trykket på topp. Både Ernest Asante og Birger Meling ble forsøkt som midtspiss, uten at det fungerte nevneverdig for noen av dem. Mens Keita klarte å kombinere mellom å være møtende og stikke i bakrommet, slet Asante og Meling med å finne posisjonen sin på topp.

Også trenerspørsmålet i Molde er helt åpent. Etter kampen mot Stabæk sier Erling Moe at han ikke er blitt spurt om å lede laget utover denne sesongen, og at det heller ikke er blitt diskutert.