Torsdag kveld åpner håndballjentene mot Tyskland i firenasjonersturneringen som skal spilles med det nye regelverket.

— Først og fremst blir det viktig å få testet ut de nye reglene. Vi er glad for den muligheten før OL, sier Nora Mørk til NTB.

I det nye regelverket åpnes det blant annet for hardere straff mot usportslig opptreden, og i spill 7 mot 6 trenger ikke den ekstra spilleren noen vest for å skille seg ut.

Det kan også gis et blått kort når forseelsen er så hard at den utløser karantene. Dessuten skjerpes reglene inn ved passivt spill. Det kan heretter kun brukes seks pasninger etter at dommeren har vist tegnet for passivt spill.

Forberedt på løping

Katrine Lunde er som målvakt innstilt på at hun må løpe mer fram og tilbake fra buret til benken.

— Det viktigste endringen for meg som keeper er den med at man ikke trenger å ha en målvaktstrøye på den ekstra spilleren som byttes inn når en keeper går ut. Så gjenstår det å se om vi kommer til å bruke det mer, eller om keeperen blir løpende mer til benken for å skifte litt.

- Er du forberedt på det?

— Ja, kroppen tåler det fint. For meg er det ikke den store forskjellen, sier Lunde.

Spennende

Heidi Løke har i mange år vært en garatist for norsk suksess. Foto: NTB Scanpix

Strekspilleren Heidi Løke sier det er vanskelig å si hvilke utslag regelendringen vil få for Norge som lag.— Jeg har ikke fått satt meg veldig mye inn i dem, men jeg har hørt om dem og vi kommer til å vite mer etter helgen. Det blir spennende å se om det kommer til å påvirke spillet vårt, og spesielt den 7 mot 6-regelen og at man ikke trenger vest. Det gjør spillet litt annerledes. Hvem som helst kan løpe ut å bytte med keeper, og det gjør at det oftere blir spilt 7 mot 6. Det blir spennende se hvilke utslag det vil gi. Jeg tror at det kan komme til å påvirke deler av spillet, sier Løke til NTB.

— Det blir viktig å bruke disse kampene til å få samspillet til å fungere, sier Løke.

Norges første kamp i firenasjonersturneringen er mot Tyskland torsdag. Lørdag venter OL-vertsnasjonen Brasil før Spania venter i siste kamp søndag. (©NTB)