Det var i den første kvartfinalen mot Thüringer at Wojtas landet forkjært etter å ha blitt stoppet av det tyske forsvaret i et froskeforsøk. Torsdag ble det konstatert at korsbåndet er røket. Dermed er polakken ute både av Champions League og det norske sluttspillet. Også starten på neste sesong vil gå uten Wojtas, som må belage seg på en pause mellom syv og ti måneder, ifølge Østlandsposten.

Skaden til Wojtas gjør at Larvik må finne en ny venstreback til returkampen mot Thüringer i Arena Larvik lørdag kveld, men Larvik-stallen er så stor at det er flere å velge mellom: Anja Hammerseng-Edin, Mari Molid og Kristine Breistøl kan alle bekle rollen.

Sluttspill i Budapest

Larvik vant bortekampen mot Thüringer med tre mål og er således favoritter til å ta seg videre – selv uten 28-åringen fra Lublin som har kommet sterkt utover i sesongen.

Vinner Larvik sammenlagt, er det klart for Final4 i Budapest andre helg i mai. Etter at herrenes Final4 er blitt en kjempesuksess, prøvde EHF Final4 også for damer for første gang i fjor. Det ble så vellykket at man fortsetter i år.

De fire beste lagene møtes i Papp Laszlo Sportarena og spiller semifinaler, bronsekamp og finale. Det var i den samme hallen mange av Larvik-jentene var med å hente hjem EM-gullet til Norge i desember.

God debutsesong

Alina Wojtas ble hentet fra Lublin i fjor sommer, og har hatt en god debutsesong i Larvik-drakta. Hun har også startet de viktigste kampene denne sesongen, og stått både i forsvar og angrep.

Selv om treffsikkerheten ikke alltid har vært på topp, har 28-åringen med sin skuddstyrke tilført noe viktig til LHK-laget. Ettersom motstanderne har vært nødt til å forholde seg til henne, har det gitt større rom for medspillere å boltre seg i.

Den polske jenta lar seg nok ikke direkte erstatte før sesongens viktigste kamper, men det er flere som kan ta hennes plass på venstrebacken. Både Anja Hammerseng-Edin, Kristine Breistøl og Mari Molid er aktuelle kandidater. I tillegg kan Gro Hammerseng-Edin skyves ut fra sin playmakerposisjon.

LHK møter Thüringer førstkommende lørdag til kvartfinalereturen i Champions League. Det første møtet i Tyskland vant Larvik Håndballklubb med tre mål. Vinneren får ta del i «final four» i Budapest andre helgen i mai.