Det var i siste ordinære minutt. Luton Shelton slo inn foran mål og Bengt Sæternes fikk god tid til å stange ballen i mål fra kloss hold, men keeper Adam Larsen Kwarasey kastet seg og slo på en eller annen måte ballen til corner. Strømsgodset vant 1-0 og Adam Larsen fikk stående applaus resten av kampen.

— Det gikk så fort. Da rekker du ikke å tenke. Ballen kom tilbake der jeg kom fra, jeg slang ut en arm og den traff meg på utsiden av armen, sier keeperen.

— Det var utrolig deilig å se at den ikke gikk i mål.

Se redningene til Larsen Kwarasey i videovinduet over!

Gammel VIF-gutt

Og det smakte unektelig ekstra godt all den tid det var tidligere lagkamerater som sto på den andre siden av banen. Adam Larsen har fortsatt god kontakt med spillere som Mohammed Fellah, Harmeet Singh og Amin Nouri. De kom også bort og gratulerte ham i pressesonen etter kampen.

— Det betyr litt ekstra for meg. Jeg hadde bestemt meg for å holde nullen i dag.

- Jeg ønsker Vålerenga alt godt. Mange av vennene mine spiller der. Men i dag var det oss eller dem, og da var det deilig at det var vi som vant, sier Larsen.

Han var ferdig med videregående da han forsvant fra Vålerenga til Strømsgodset i 2007. Han følte ikke at han ble satset på i Oslo-klubben og var fortsatt på juniorlaget. I Strømsgodset fikk han sjansen på seniorlaget.

- Drømmer du om å spille på Vålerenga i fremtiden?

— Ja, egentlig. En gang i fremtiden skulle jeg gjerne spilt på Vålerenga sammen med de andre gutta som jeg vokste opp med på Oslo øst - Fellah, Singh og de andre. Men det skjer nok neppe på seniornivå. Men kanskje når vi blir «old boys»?

Berget ut med skade

Det var ikke et ledig sete på Marienlyst da Strømsgodset møtte Vålerenga: 7444 tilskuere. Og nok en gang var det hjemmelagets unggutter som stjal oppmerksomheten.

Adam Larsen holdt nullen. Marcus Pedersen scoret. Og så lenge det varte - i 47 minutter - var Jo Inge Berget banens gigant.

Nå krysser trener Ronny Deila fingrene for at Berget er klar til kampen mot Odd. For etter å ha briljert i førsteomgangen på Marienlyst - han var nest sist på 1-0 scoringen til Marcus Pedersen og involvert i det aller meste som Strømsgodset skapte - haltet han av banen med skade rett etter at andre omgang hadde begynt.

Ifølge Deila skyldtes det en stempling. Og Berget selv ble sendt til sykehus for undersøkelse.

- Vi vet ikke hvordan det går ennå, men vi håper og ber om at det går bra med ham og at han er tilbake til kampen mot Odd på onsdag.

— Jo Inge var veldig god i dag, i likhet med mange andre.

Og bortsett fra skaden til Berget, var det ikke mye Deila hadde å være misfornøyd med etter lagets tiende strake hjemmeseier og fjerdeplass på tabellen. I tillegg var det en solid revansj etter 0-4 borte mot Brann sist.

— I første omgang er vi veldig gode.

- I andre omgang tar Vålerenga over, men vi har en veldig dyktig keeper og det er jo lov det også, sier Ronny Deila.

Se høydepunktene fra kampen her!

Strømsgodset — Vålerenga: Høydepunkter