Ole Gunnar Solskjær garanterer at Mats Møller Dæhli blir A-landslagsspiller. I mellomtida ber han Fotballforbundet velge ett landslag.

Denne uka ble de neste troppene til G18 og U21 presentert. Moldes talentfulle 18-åring er ikke med på noen av lagene.

– Mats trenger ikke å spille for G18 nå. Han har vokst ut av det laget for lenge siden. Jeg synes heller ikke han skal brukes på G19, som han ble i sommer, sier Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke.

– Mener du Dæhli burde vært med i U21-troppen som skal spille EM-kvalik i september?

– Jeg synes han er god nok allerede, og det er ikke lenge til han bør være en del av det laget. Når det skjer, er opp til Tor Ole Skullerud, det er han som bestemmer, sier Solskjær diplomatisk.

– Blir A-landslagsspiller

Molde-manageren mener U21-treneren og de andre ansvarlige rundt aldersbestemte lag i Norges Fotballforbund bør ta et valg så snart som mulig.

– Mats kan ikke spille for to-tre landslag samtidig. Da får han så mange kamper at han blir sliten. De må velge ett lag, slik at han også har overskudd til å prestere for Molde. Og de må bestemme seg snart, sier Solskjær.

Han mener det bare er et tidsspørsmål før den tidligere Manchester United-spilleren blir norsk A-landslagsspiller.

– Mats har allerede utviklet seg mye etter at han kom til Molde og fikk spille enda tøffere kamper. Den dagen kommer at han spiller for A-landsalget, det er jeg ikke i tvil om. Det skjer, det kan jeg stå her og love akkurat nå, sier Ole Gunnar Solskjær.

Ambisjoner om U21

Da Mats Møller Dæhli ble flyttet opp fra Uniteds U16-lag til reservelaget for ett år siden tok han en pause fra aldersbestemte landslag. Etter nyttår var han tilbake på G19, og fikk sjansen i privatkampen U21-laget spilte mot Russland.

– Jeg har hele tiden hatt ambisjoner om å få være med i troppen til U21-EM i sommer. Jeg har prøvd å vise på G19, U21 og i United at jeg er god nok til det, men til syvende og sist er det Toro (Tor Ole Skullerud) som tar ut troppen og det kan hende landslagsledelsen mener at dette mesterskapet kommer lite grann for tidlig for min del. Jeg jobber uansett hardt for å vise meg fram og gjør mitt beste hele tida, sa Møller Dæhli til fotball.no før han ble utelatt fra U21-EM.

Seks Molde-spillere tatt ut

I motsetning til Dæhli er Molde-spillerne Eirik Hestad og Ole Martin Rindarøy klare for kamper mot Danmark (6/9) og Sverige (8/9) i en skandinavisk turnering som går i Danmark.

Etzaz Hussain og Fredrik Gulbrandsen er med i U21-lagets EM-kvalifisering mot Portugal 5. september og Makedonia 10. september.

Egil Drillo Olsen tok ut Vegard Forren og debutant Ørjan Håskjold Nyland til A-landslagets VM-kvalifiseringskamper borte mot Kypros 6. september og Sveits 10. september på Ullevaal stadion.