KRISTIANSAND (fvn.no): Skattelistene fra 2015 er nå tilgjengelige. De viser at to Start-spillere tjente over én million kroner forrige sesong.

Begge startet sesongen på Sørlandet, men byttet klubb i løpet av sommere. Islandske Matthias Vilhjalmsson hadde en skattbar inntekt på nærmere 1,3 millioner kroner. Han ble solgt til Rosenborg i juli i fjor.

Nummer to på listen er Solomon Owello. Nigerianeren, som ble kåret til Starts beste spiller i 2012, ble frigitt i fjor sommer, og signerte en korttidskontrakt med Sandnes Ulf. I 2015 hadde midtbanespilleren en skattbar inntekt på 1,025 millioner kroner.

Matthias Vilhjalmsson var den i Starts A-stall som hadde høyest inntekt i fjor. Islendingen meldte overgang fra Start til Rosenborg i fjor sommer. Foto: Ole Martin Wold, NTB Scanpix

Trenerteamet over millionen

Starts tidligere trener Mons Ivar Mjelde var den i det sportslige apparatet som tjente med i fjor. Bergenseren, som måtte gå av som hovedtrener i fjor høst, hadde en inntekt på i overkant av 1,7 millioner kroner. Hans assistent Odd Berg, passerte så vidt én million kroner.

Bård Borgersen og Mattias Andersson, som vikarierte da Mjelde måtte gå, hadde henholdsvis 543.811 kroner og 295.243 kroner i inntekt.

Starts administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal, hadde en skattbar inntekt på 862.588 kroner.

Even Øgrey Brandsdal, Starts administrerende direktør, hadde en skattbar inntekt på 862.588 kroner i 2015. Her jubler han etter at plassen i eliteserien var sikret etter seier over Jerv i fjorårets kvalik. Foto: Kjartan Bjelland

32 mill. i formue

Magne Kristiansen, som gikk av som styreleder under årsmøtet i begynnelsen av årets sesong, hadde en skattbar inntekt på over fire millioner kroner i 2015. Hans formue var på i overkant av 32 millioner kroner.

Starts unge talenter er i motsatt ende av skalaen. Mattias Rasmussen, som ble solgt til Nordsjælland i sommer, hadde blant annet en skattbar inntekt på beskjedne 84.036 kroner i fjor.