GEPA-2606083424A - WIEN,AUSTRIA,26.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Russland vs Spanien, RUS vs ESP, Halbfinale. Bild zeigt Sergei Semak (RUS) und Marcos Senna (ESP).Foto: GEPA pictures/ Markus Oberlaender Foto: GEPA pictures/ M. Oberlaender
Chris Brunskill / BPIEuro 2008 - Semi FinalGermany v Turkey25th June, 2008--------------------Hamit Altintop of Turkey Foto: Digitalsport
FotballEuro 2008Tyskland v Portugal 3-219.06.2008Foto: Inside/DigitalsportNORWAY ONLYMichael Ballack Foto: Digitalsport
FotballEuro 200825.06.2008Tyskland v TyrkiaFoto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYJubel v.l. Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm DeutschlandEURO 2008 Halbfinale Deutschland - Tuerkei 3:2 Foto: Digitalsport

Vurdert av Ole K. Sagbakken og 100 % fotball

– Jeg føler meg stolt av å være en del av et spansk lag som nå kan vinne. Svært stolt, sa Marcos Senna til pressen lørdag kveld.

Men det må samtidig være med noe blandede følelser. For 31-åringen bodde og spilte fotball i hjemlandet Brasil de første 25 årene av sitt liv. Før han reiste til Europa, og ble Villareal-spiller i 2002. I 2006 fikk han spansk statsborgerskap, føk rett inn på landslaget i VM i Tyskland, og har siden blitt.

I de siste kampene har Senna også spilt så godt etter vårt skjønn, at han har føket rett inn i EM-elleveren, også. For da spanjolene la om til 4-1-4-1 da David Villa ble skadet mot Russland, fikk Senna tilbake drømmerollen bak to sentrale midtbanespillere. Han tok ut rommet for Arsjavin defensivt, og bidro etter hvert også godt i angrepsspillet.

Fortsetter han i samme stimen i kveld, kan Senna bidra til at Spania tar sitt første EM-gull siden 1964. Og samtidig bli den aller første brasilianeren som vinner et europamesterskap.

– Jeg føler meg privilegert som får sjansen til dette. Og jeg føler meg både spansk og brasiliansk. Men alt jeg tenker på i disse dagene nå er Spania, sa Senna.

Om noen timer vet vi om han får kysse EM-pokalen

EM-laget så langt, i 4-4-2

KEEPER:

Iker Casillas, Spania

Vært god i alle kampene. Matchvinner mot Italia og et par kanonredninger også mot russerne.

HØYREBACK:

Phillip Lahm, Tyskland

Vi tar en "spansk" en og bruker en tysk venstreback på høyre. Startet mesterskapet også som høyreback. Mål og målgivende i semifinalen.

MIDTSTOPPER

Göhkan Zan (ny)

Av banens klart beste mot Tyskland, og kan ikke lastes for at keeper Rüstü do ut på skovturen som ga tyskerne troen på seier.

MIDTSTOPPER

Carlos Marchena, Spania:

Vært god hele veien: Var rett og slett strålende mot Italia, og solid igjen mot Russland.

VENSTREBACK:

Juri Zhirkov, Russland:

God offensivt, men ikke like god som forsvarer mot Spania. Likevel kom bra fra det, skrelltapet til tross. Og har imponert ellers i turneringen.

HØYRE MIDTBANE:

David Silva, Spania:

Har særlig i de to siste kampene vist hvorfor han har så sto tillit hos Aragones. Kvikk, god med ballen, og dyktig avslutter.

SENTRAL MIDTBANE:

Marcos Senna, Spania (retur):

Svært god i den defensive rollen mot Russland. Kom også godt med i angrep i 2. omgang, og blir viktig mot tyskerne.

SENTRAL MIDTBANE:

Hamit Altintop, Tyrkia (ny):

Inn sentralt mot Tyskland da tyrkerne slet med mange folk ute, og tok ansvar. Har vært ok også i kampene han var høyreving. Passet ikke som back.

VENSTRE MIDTBANE:

Wesley Snejder, Nederland:

Spilte ike semi, men har vært EMs mest stabile spiller. Imponerte hver gang.

SPISS:

Andrej Arsjavin, Russland:

Ikke på samme nivå mot Spania, noe Senna skal ha mye ha æren for. Men har vært den store, store overraskelsen i årets EM.

SPISS:

Miroslav Klose Tyskand (ny)

Etter en litt treg start, har han begynt å score igjen. Både mot Portugal og Tyrkia. Det bør Spania ha merket seg.

Disse er ute av laget siden sist:

Denis Kolodin, Russland: Suspendert mot Spania. Synd for Russland

Michael Ballack, Tyskland: Spilt ujevnt, og var rett og slett svak mot Tyrkia

Luka Modric, Kroatia: Lidende av å være tapende kvartfinalist. Nå er det Spurs som gjelder.

Roman Pavyusjenko, Russland: Ble veldig alene på topp mot Spania.

*** Vurderingene er gjort ut fra alle kampene. Derfor er for eksempel Wesley Snejder fortsatt inne i varmen, selv om han ikke spilte sist.**

DEBATT: Dette var våre elleve utvalgte, etter at alle lagene har spilt to kamper i grupppespillet.

Hvem er dine?