LENZERHEIDE: Lørdag ettermiddag varslet Petter Northug at han ville bruke kvelden på å klekke ut en samarbeidsplan sammen med Didrik Tønseth, som startet 12 sekunder bak ham på dagens jaktstart.

— Hvis jeg og Didrik kommer sammen, så må vi jobbe sammen. Jeg kommer nok til å finne en fornuftig åpningsfart og Didrik kommer sikkert til å åpne ganske tøft, sa Northug og la til:

— Vi må sette oss ned med løypeprofilen i kveld og se litt på det i morgen. Vi må han en plan én, to og tre.

Raskt opp i ryggen

På dagens jaktstart, hvor Martin Johnsrud Sundby tok en ny suveren seier, skjedde akkurat det Northug skisserte. Tønseth kom raskt opp i ryggen hans og dro Northug med seg. På slutten kjørte Northug fra Tønseth og gikk inn til andreplass. Tønseth fikk det meget tungt på slutten og ble sjettemann, rundt halvminuttet bak Northug.

Tønseth er misfornøyd med trøndersamarbeidet. Overfor Adresseavisen forteller han at de to lagkompisene ikke pratet sammen i det hele tatt lørdag kveld med tanke på å legge en plan.

— Det er eventuelt jeg som måtte ha tatt kontakt med ham, og det gjorde jeg ikke. Han skal ha for at han ventet, men det er det eneste han skal ha fra meg i dag, sier en irritert Tønseth.

— Hadde ingen plan

- Hva hadde du forventet?

— Samarbeidet fungerte ikke for min del, mens han kommer godt ut av det. Jeg håpet at han skulle hjelpe til litt mer i lettpartiene. At jeg går først i bakkene er greit. Men dette er alle mot alle, og det er slik det er.

Northug sier etter løpet i dag at han ikke hadde forventet at Tønseth skulle komme opp i ryggen på ham.

— Jeg hadde ingen plan om at han skulle komme, sier Northug til Adresseavisen.

- Planla å gå alene

- Har Tønseth grunn til å være sur på deg?

— Nei, det mener jeg ikke. Jeg prøvde å sette fart nedover mot stadion i lett-terrenget.

Northug forteller at han pratet litt med Tønseth underveis i løpet.

— Vi pratet også litt sammen på løpermøtet i går. Jeg trodde jeg skulle gå alene i dag.

- Tungt dag

Petter Northug ligger nå halvannet minutt bak Martin Johnsrud Sundby i sammendraget. Han anser Dario Cologna, Finn Hågen Krogh, Sjur Røthe og Sergej Ustiugov som de største konkurrentene til andreplassen. Kampen om seieren ser ut til å være avgjort.

Sundby forteller at han hadde en tung dag på jobben.

— Jeg fikk noen ekstrasekunder og er fornøyd med det. Ellers er det ikke mye å juble for. Det var en grusomt tung dag på jobben, men jeg kom meg bra rundt på ålreit teknikk.

Etter tre knalltøffe dager i Lenzerheide er det hviledag mandag, før det blir sprint i Oberstdorf tirsdag.