Men de som har prestert på ypperste nivå, gjennom tre hele kamper, heter heller Jérôme Boateng, Dimitri Payet og Ivan Perisic.

Den største, på mange måter: Boateng, suveren, utilnærmelig, med stort kapasitetsoverskudd.

Og Gareth Bale, naturligvis, men det var ventet. Bale har scoret hver gang for overraskelseslaget Wales, som eneste internasjonale storspiller på et lag der resten er hentet fra nivået under. Akkurat som Zlatan Ibrahimovic hos Sverige.

Gareth Bale (midten) har skutt Wales til åttedelsfinalen. Foto: NTB Scanpix

Forskjellen er at Bale har løftet laget sitt og avgjort kamper. Zlatan går ut av EM med én fattig målgivende pasning, til en ire som lagde selvmål. Sverige – med selveste Zlatan som spiss – markerte seg som det minst målfarlige laget og betaler prisen for det.Vi er så Zlatan-frelste, vi journalister, at vi gjerne skriver oss rundt det som er et faktum, Zlatan har sviktet.

Ronaldo gjorde det

Det gjorde Cristiano Ronaldo også – i to kamper. I den første var han usynlig, i den andre sløste han med flere sjanser som han normalt scorer på.

Men i den tredje, med to mål som gikk rett i hjertet på oss alle, fikk Ronaldo fjernet fiaskostemplet. Han reddet Portugal da det så som styggest ut, slik vi venter av en verdensstjerne som er blitt tildelt kapteinsbindet.

Den som ønsker å bli kåret til turneringens beste spiller, må ikke gå rundt i andre tanker, ikke ett sekund. Men slik virket Andrés Iniesta i den tredje kampen, fraværende og litt ansvarsfraskrivende. Han var den beste i EM etter to runder, mente mange. Men ikke etter tre.

En keeper å huske

Skal en enkeltprestasjon nevnes, er det lett å velge: Nord-Irlands målmann Michael McGovern reddet og reddet mot Tyskland, også da det virket umulig. Måljeger Thomas Müller, en mulig EM-toppscorer hos bookmakerne, misset flere sjanser i denne kampen enn på et halvår ellers. Ble det sagt, i disse tider da overdrivelser er på mote.

Det laget som har skuffet mest, er Østerrike. Ikke bare fordi de var uheldige med marginene, men også fordi deres spill var så idéfattig. Det var her de skulle vise at det fartsfylte angrepsspillet fra kvalifiseringen var blitt en innarbeidet vane.

Oppkomlingene

Ellers har de som ble tippet til åttendedelsfinalene, humpet igjennom, mer (f.eks. Kroatia, Spania og Italia) eller mindre (f.eks. Tyskland, Belgia og Portugal) overbevisende.

Det artigste er at de i sluttkampene får selskap av land som de antagelig regnet som mindreverdige – Island (for all del, Island!), Nord-Irland, Ungarn, Wales og Slovakia. Vi kan fort få treffe flere av dem i kvartfinalene også, i hvert fall ett av de britiske, som møter hverandre.

Hvis de innledende kampene i EM har vært en nedtur, spesielt når det gjelder antall mål og sammenlignet med VM for to år siden, ligger det an til stor spenning videre.

Vi har neppe fått den siste overraskelsen ennå. Tipsene tar utgangspunkt i fortiden, nåtiden lever sitt eget liv. Så hvem tør garantere seier til England over Island?

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: