Marit Bjørgens dopingtest under høydesamlingen i Val Senales var hennes første på sju måneder, skriver VG.

Det opplyser skidronningen selv til avisen. Bjørgen sto over forrige sesong etter at hun ble mamma.

– Jeg ble testet i vinter en gang, tror jeg. Det var i mars. Jeg ble testet én gang mens jeg var gravid, sier 36-åringen og svarer dette på spørsmål om hva hun tenker om det:

– For min del så har jeg vært i en helt annen situasjon. Det har vært Antidoping Norge og FIS (Det internasjonale skiforbundet) som har tatt de to testene. Det har vært et sommer-OL, så jeg tipper at da har man kanskje mer fokus på det i en sånn periode. Det har vært tilfeldig testing før og.

Bjørgen er for tiden i Italia med langrennslandslaget. Det er her hun er blitt dopingtestet for første gang siden mars. Hun kan godt tenke seg å bli testet hyppigere.

– Ja, så ofte som mulig, sier hun.

Nylig ble det kjent at Therese Johaug ikke hadde blitt testet for doping på 129 dager. Da hun avla den positive prøven på stoffet clostebol 16. september, var det hennes første test på over fire måneder.

36-åringen er på høydesamling med resten av langrennslandslaget. Hun innrømmer at hun er blitt skremt etter å ha hørt Therese Johaugs forklaring om leppekremen som førte til en positiv dopingprøve.

Det er så ille at det nesten går utover gullgutten Marius (10 måneder).

– Man blir jo litt paranoid, for jeg tør jo nesten ikke smøre rumpa til Marius med krem en gang. Jeg må innrømme at jeg virkelig kjente på det da Therese fortalte historien sin, så man blir redd. Det må jeg innrømme, sier Marit Bjørgen til NTB.

(©NTB)