Tyskland – Gibraltar 4-0, Serbia – Danmark 1-3, Portugal – Armenia 1-0, Hellas – Færøyene 0-1

De fleste hadde kanskje glemt Nicklas Bendtner, den tidligere Arsenal-spissen som har herjet mer utenfor gresset enn på fotballbanen.

I kveld ble han den store helten da Danmark slo Serbia på bortebane. Zoran Tosic sørget for at Serbias trenerbenk juble for scoring allerede etter fire minutter. Men derfra og ut handlet det aller meste om Danmark.

Ellevill snuoperasjon

Nicklas Bendtner utlignet etter 60 spilte minutter, og kun to minutter senere headet Simon Kjær inn danskene andre mål.

Thomas Müller & Co gjorde jobben mot Gibraltar, men det ble definitivt ingen ny målrekord. Foto: Ap

På tampen av kampen gjorde Bendtner kvelden til sin og sikret seg positive overskrifter i dansk presse, med kampens andre scoring. Danmark tok dermed en imponerende borteseier og topper nå gruppe I — ett poeng foran Portugal, som har én kamp mindre spilt.– Vi kom hit for å hente tre poeng, og vi fikk dem. Med unntak av de første fem minuttene, spiller vi en skikkelig god kamp. Vi har mange sjanser og kunne egentlig scoret flere, så jeg er en glad jeg en glad mann akkurat nå, sier Simon Kjær til danske Kanal 5 etter kampen, ifølge Ekstra Bladet.

Tysk rekord-nedtur

I Tyskland var forventningene enorme før møtet med lille Gibraltar. Den britiske kronkolonien hadde tapt 0-7 i to kamper på rad, og tyskerne så for seg at seiersrekorden fra 2007 (13-0 mot San Marino) kunne ryke.

Men den gang ei!

Tyskerne dominerte kampen totalt, men slurvet fryktelig mye selv om de trillet ballen rundt motstanderens 16-meter store deler av kampen. Det ble "bare" 4-0 til hjemmelaget, og dermed kunne Gibraltar-spillerne gå jublende av banen etter et meget hederlig nederlag mot de regjerende verdensmesterne.

Cristiano Ronaldo jubler for kampens eneste scoring mot Armenia. Foto: AP

Ronaldo slo til igjenPortugal slet lenge i sitt møte med bunnlaget Armenia. Men etter 71 minutter dukket nasjonens største helt opp. Scoringen var langt fra hans fineste — superstjernen kranglet nemlig ballen i mål fra kloss hold - men den var ekstremt viktig.

Ronaldo & Co har nå nemlig mulighet til å overta tabelltoppen i gruppe I med seier i sin hengekamp. Danmark leder gruppen med syv poeng – ett foran Portugal - med én kamp mer spilt.

Gresk tragedie - Færøyene med historisk triumf

For Hellas ble kvelden en gigantisk nedtur. Har du hørt om Jóhan Símun Edmundsson? Færøyingen spilte i Viking frem til i fjor, og spiller nå for HB i hjemlandet. I kveld ble Edmunsson den store helten da han senket EM-mesteren fra 2004 med sin scoring etter 61 minutter.

Det var Færøyenes første borteseier i en tellende kamp siden 2001. Det betyr at Hellas ligger helt på bunnen i gruppe F med kun ett poeng - seks poeng bak Østerrike, som har syv. Færøyene ligger nest sist med kveldens trepoenger som den eneste beholdningen.

– Det er helt utrolig, og det skal ikke skje. Det blir som om jeg drar hjem til Magnus Carlsen og slår ham i sjakk med sorte brukker, sier Vidar Riseth i fotballsendingen til MAX.