TYSKLAND — SLOVAKIA 3-0 (2-0)

På papiret skulle regjerende verdensmester Tyskland få en enkel oppgave mot Slovakia i åttedelsfinalen, laget som er ranket som nummer 24 i verden.

Det fikk de forsåvidt også.

De hvit- og svartkledde viste for første gang storhetstakter i dette mesterskapet - og en av genistrekene var utvilsomt å sette Julian Draxler på banen. Wolfsburg-spilleren har ikke fått sjansen fra start tidligere dette mesterskapet, men når han først fikk sjansen, regelrett glitret han.

Unge Draxler har i mange år blitt sett på som en av de neste store spillerne i Tyskland, og viste hva han var kapabel til søndag kveld. 22-åringen gikk i fjor vår fra sin ungdomsklubb Schalcke til Wolfsburg - og det spørs om ikke tyskernes nye yndling blir et av de heteste objektene i fotballverdenen hvis han fortsetter slik han gjorde mot Slovakia.

— Jeg er glad for at jeg spilte en god kamp og hjalp laget videre. Vi har stor kvalitet, og vi har ingen problemer med kampprogrammet. Jeg ville vise på trening hva jeg var kapabel til, og Joachim Löw ga meg selvtillit og stolte på meg, sier Draxler etter kampen ifølge BBC.

Tyskland styrte spillet mot de blåkledde, og etter bare seks minutter kom kampens første store sjanse. Da ballen ble lagt inn i feltet kunne Sami Khedira umarkert gå opp og stange ballen i retning mål. Keeper Matús Kozácik måtte ut i full strekk og fikk dyttet ballen til hjørnespark.

Og der kom kampens andre store sjanse — som denne gangen gikk i mål.

Hjørnesparket ble lagt inn foran mål, der ballen ble klarert ut i returrommet. Der ventet Jérôme Boateng, som dunket til og satte ballen i mål fra 16 meter.

KANONKULE: Jerome Boateng åpnet ballet med en kanonkule fra 16 meter. Foto: Reuters

Unngikk marerittstart

Få minutter senere så det ut til å gå fra vondt til verre for et Slovakia som pådro seg straffespark imot. Det var Liverpool-stjerna Martin Skrtel som gikk inn i en takling i feltet og laget straffe.

Mesut Özil leverte et heller dårlig forsøk fra ellevemetersmerket, og keeper Kozácik gikk riktig vei og reddet. Dermed reddet han Slovakia for det som kunne ha blitt en bekmørk start på møtet med Tyskland.

Til tross for tidvis lovende glimt fra slovakene, var det den regjerende verdensmesteren som styrte kampen. Men det vil ikke si at Slovakia ikke hadde noen store sjanser — for det hadde de.

Bare fem minutter før pause kom de til en stor sjanse til å sette lagene likt. Det var Peter Pekarík som la ballen inn foran mål, der Juraj Kucka var sterk i lufta og headet på mål. Men det skal tydeligvis mer til enn det for å overliste Manuel Neuer i Tyskland-målet.

Stor Draxler

Så kom det imidlertid en kalddusj i andre enden.

Tysklands unge supertalent Julian Draxler gjorde et upåklagelig forarbeid da han la ballen inn foran mål. Der ventet en viss måltyv ved navn Mario Gomez. Med en slovak i ryggen klarte spissen å sette ballen kontant i mål og sende Tyskland i garderoben med 2-0 i sekken.

Som om Draxler ikke hadde gjort nok, så godt som sikret han seieren da han la på til 3-0 etter en drøy times spill. Etter et hjørnespark ventet han på bakerste stolpe. Mats Hummels sendte ballen videre til en Draxler som fra kort hold satte ballen i krysset med halv volley.

DER SATT DEN: Julian Draxler kronet en stor kveld med å sette 3-0. Foto: AP

PS! I kvartfinalen venter vinneren mellom Italia-Spania for Tyskland. Det blir kamp uansett, det.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: