For det ble ikke den festen vi nordmenn hadde håpet på mot Ungarn på Ullevaal torsdag kveld.

Norge var best spillemessig, men klarte ikke å sette ballen i mål. Da hjalp det heller ikke at Ungarn scoret etter en noe svak involvering fra Ørjan Nyland.

Mange karakteriserte det som en keepertabbe, men hovedpersonen selv ville ikke kalle det det etter kampen.

- INGEN TABBE: En skuffet Ørjan Nyland må innse at Ungarn har scoret på Ullevaal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

— Hvis folk mener det er en tabbe, så er det helt greit. Jeg kan leve med det, sa Nyland i pressesonen etter tapet mot Ungarn.

- Dette blir hausset opp

Det er bare en i rekken av svake involveringer fra norske keepere i viktige landskamper de siste ti-femten årene. Det startet med Espen Johnsens klarering mot Spania i 2003, som traff hodet på Joseba Etxeberria og gikk i mål.

En annen som kjenner følelsen av å gjøre en avgjørende tabbe, er Thomas Myhre. To ganger i EM-kvalifisieringen mot Tyrkia i 2007 noterte Myhre seg for keepertabber. Han vil ikke kalle det Nyland gjorde en tabbe, men en feilvurdering.

— Ørjan er vel den første til å se tilbake på det som en feilvurdering. Feilen gjøres i forkant av skuddet, som kommer raskere på Ørjan enn han tror, sier Myhre.

Så tar han sin keeperkollega i forsvar, og mener dette er noe som er skapt av media og publikum.

— Dette blir veldig hausset opp. Det er jo ikke i nærheten av de feilene jeg gjorde mot Tyrkia. Det er den ene feilvurderingen har gjør i kampen. Færrest feilvurderinger av samtlige norske spillere, sier Myhre.

- Sludder og vås

Thomas Myhre trøstes etter tabbene mot Tyrkia i 2007. Foto: NTB Scanpix

Nyland har måtte se navnet sitt på forsiden hos de fleste norske aviser fredag. Det fikk også Thomas Myhre oppleve etter tabbene i Tyrkia. Blant annet ble det kalt "to tabber for evigheten" av VGs kommentator Truls Dæhli.— Dette er hverdagen for keepere, og det er det som trigger keepere. Å snakke om at dette er en kjempetabbe er sludder og vås. Jeg skjønner at folk stiller spørsmål ved opptredenen hans i den situasjonen, men ikke kom med det tullet om at vi må bytte keeper på søndag, sier Myhre.

— Hvordan takler man presset i etterkant av noe slikt?

— Han hadde aldri vært på det nivået han er hvis han ikke taklet det. Han ble ferdig med den i går kveld, og han presterer ikke noe bedre ved å dvele noe mer over det, svarer Myhre.

- Jeg tror han fikser dette

Tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt vil ikke kalle gårsdagens Ungarn-scoring en keepertabbe, men sier til TV 2 at det er et skudd som går an å redde.

— Ørjan er mentalt sterk. Jeg tror han fikser dette, sier Thorstvedt til kanalen.

Nyland får noe varierende børskarakterer dagen etter. I Aftenposten får han fire, mens VG gir ham tre av ti poeng. TV 2s ekspert Mini slakter keeperen, og gir ham karakteren to.

Norge møter Ungarn i Budapest søndag. Kampstart er 20.45.