Magnus Carlsen-Sergej Karjakin 3,5-4,5

Etter sju remis på rad ble det høydramatisk under nattens runde i sjakk-VM. En kjempetabbe av regjerende mester Magnus Carlsen ga til slutt seieren til Sergey Karjakin.

Magnus Carlsen dukket opp i pressekonferanse-rommet etter partiet, men virket å være i harnisk over at det tok lang tid å få Sergej Karjakin på plass. Til slutt rant det over for Carlsen. Han gestikulerte med armene, og stormet ut av lokalet. Like bak fulgte manager Espen Agdestein.

Drama i natt:

Nå viser det seg at reaksjonen til den regjerende verdensmesteren trolig koster han dyrt. Det internasjonale sjakkforbundet Fide publiserte tirsdag morgen en pressemelding om hendelsen. De slår fast at begge utøverne må møte på pressekonferansen etter partiet, ellers vil de få en bot på ti prosent av premiepengene.

Ola Bernhus kommenterer:

Det betyr at Carlsen vil få 550 000 kroner i bot dersom han vinner VM. Blir det tap, blir boten på 350 000 kroner.

— Magnus Carlsen møtte ikke opp på pressekonferansen etter parti åtte. Fide-regelverket sier at alle spillere må møte opp på pressekonferansen etter hvert parti. Om du ikke møter opp, vil du få en reduksjon på 10 prosent av premiepengene, skriver det internasjonale sjakkforbundet i sin pressemelding.

Magnus Carlsen slet tungt med hvite brikker og det åttende partiet i årets sjakk-VM. Foto: NTB scanpix

LES OGSÅ:

Får bot på ti prosent

VM-deltakerne er også forpliktet til å stille opp for mesterskapets tre mediapartnere i pressesonen umiddelbart etter partiet. Fide sine pressemedarbeidere forsøkte å stanse Carlsen både i pressesonen, ogfør pressekonferansen.

LES OGSÅ:

Etter kampen gikk Carlsen først forbi intervjurunden med NRK, VG og de offisielle kanalene. Han møtte opp på pressekonferansen, og ble sittende å vente på den russiske seierherren.

Gikk etter 95 sekunder

Etter å ha sittet rolig og ventet i 95 sekunder var det nok for Carlsen. Han gestikulerte med armene og stormet ut av lokalet. Manager Espen Agdestein skjønte faren og forsøkte å stanse verdensmesteren, men til ingen nytte.

LES OGSÅ:

Kort tid etter ble det kjent av Carlsen hadde forlatt bygningen.