— Det har gått minst ett ras inne i tunnelen. Det er ingen biler eller personer på hver side av raset, men vi vet ikke om det ligger noen under raset, opplyser operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt Knut Larsen til NTB natt til 2. juledag. Hovedraset er ca. 25 meter langt og dekker hele bredden og høyden av sørgående tunnel.

— Er det folk i tunnelen så er de under raset, og da er det ingenting vi kan gjøre for dem. Det er så store steinmasser der at de politifolkene som har vært ganske nær, har vurdert at muligheten for å overleve ikke er til stede, sier Larsen til NTB ved 5.30 tiden tirsdag.

E18 er sperret av i begge retninger ved ulykkesstedet, og trafikken blir dirigert via gamle E18. Det ligger så mye masse i sørgående tunnel at den vil trolig bli stengt lang tid, opplyser politiet.

Geologer fra Statens vegvesen skal tirsdag morgen vurdere om det fare for ytterligere ras i den ca. 1,7 kilometer lange Hanekleivtunnelen. Da vil trolig også taket i den nordgående tunnelen også bli undersøkt. Representanter for byggherren som oppførte tunnelen var på stedet i natt, opplyser politiet. (©NTB)