STOCKHOLM: Norske Ole Runar sang seg til tredjeplass med sin «Fotball e supert».

Lørdag var det duket for nordisk finale i Melodi Grand Prix junior i Stockholm. Ni norske artister fra Norge, Sverige og Danmark kjempet om seieren, men det var den danske rocketrioen SEB med låten «Tro på oss»! som kom helt til topps.

Folkemusikkinspirerte Sanna fra Sverige endte på andreplassen, mens fotballgale Ole Runar Engdal Gillebo (10) fra Kyrksæterøra, gjorde det best av de norske deltakerne med sin tredjeplass.

Også fredrikstadjentene Fride Amundsen (10) og Christine Nesøen (10) i gruppa Drops og Sondre Pettersen (15) fra Tromsø ga alt og gjorde en meget hederlig innsats, men nådde ikke helt til topps.

Alle deltakerne i konkurransen er mellom 9 og 15 år, og i motsetning til Melodi Grand Prix for voksne har alle skrevet både tekst og melodi selv.

Tradisjonen tro var det seerne som stemte fram vinneren. Man kan ikke stemme på artistene som kommer fra samme land som en selv, altså kunne norske seere kun stemme på de svenske og danske artistene.

Melodi Grand Prix Jr. ble utviklet av DR, og NRK har deltatt siden 2002. Det første året ble det produsert som en nordisk samproduksjon, men de siste tre årene er det blitt arrangert europeisk finale. Denne våren ble NRK, SVT og DR enige om å ikke fornye den treårige avtalen, og gå tilbake til den opprinnelige formen med nordiske finaler.