— Jeg er ekstremt pliktoppfyllende, og liker å få gjort ting grundig. Jeg var 19 år og jobbet som kurs-vertinne i Bergen da mitt livs største tabbe skjedde, sier musiker og daglig leder i SHE Music, Sheila Simmenes.

— Min rolle var å holde kontroll på kurslokaler, det tekniske, samt rydde og sørge for at stoler og pulter sto riktig. En kveld ble jeg bedt om å rydde i et stort konferanselokale hvor det var plass til 200 personer. Sjefen sa: «Det er samme opplegg i morgen, så det er kjapt å rydde.» Ok, samme oppsett som før, her skal det bare ryddes, tenkte jeg.

Hoppet ned i konteiner

— Jeg kom inn i salen, og den var oversvømt av kopper, penner og notater. Her var det skikkelig rotete, tenkte jeg. Jeg ryddet bort alt, puttet det i søpla og til kildesortering, og var veldig fornøyd med eget arbeid. Da jeg var ferdig, kom en kollega, som sa:

Sheila Simmenes. Foto: Tore André Baardsen

«Oi! Du, de samme folkene skal være her i morgen.«Jeg hadde nettopp kastet notatene til 200 kursdeltagere! Jeg hoppet rett i søppelkonteineren for å fiske opp alle notatene, og holdt på med det til klokka to om natta.

Måtte be om unnskyldning

Hva tenkte du da du skjønte tabben?

— Balle! Det var seint på kveld, jeg var sliten, og var ikke forberedt på å hoppe ned i en konteiner. Dagen etter måtte jeg inn til kursdeltakerne og be om unnskyldning. Det var en fair misforståelse, egentlig.

Hva sa de?

— Jeg var ganske ung, og tydelig angrende, så jeg tror de hadde medfølelse med meg. De skjulte irritasjonen så godt de kunne. Om ikke annet, så kunne kursdeltakerne i alle fall begynne dagen med blanke ark.

Hun utfordrer Kathrine Wallevik Hansen, manager for bandet Oakland Rain, til å fortelle om sin tabbe neste uke.