— Vi må komme med et krav om reelle forhandlinger. Da må vi vurdere å utvise den israelske ambassadøren, og eventuelt gå til en boikott. Det er ikke et mål, men et virkemiddel. Palestinerne har ingen ting å forhandle med. Israel kontrollerer alt. Da må vi som nasjon være med og gi dem noe å forhandle om, sier førstevara på Stortinget for Sør-Trøndelag Ap, Audun Otterstad til Dagsavisen.

23-åringen erkjenner at det kan bli vanskelig å overbevise resten av sitt eget parti om boikott og utvisning av den israelske ambassadøren.

— Nå er vi så mange AUF-ere på Stortinget at det kan være mulig å dytte partiet litt, og jeg gleder meg til å ta dette opp i stortingsgruppa til høsten, sier Otterstad.

— Det er veldig skuffende at en representant for et så godt parti vil kaste Israel ut av Norge, sier Israels fungerende ambassadør til Norge, George Deek, om Otterstads utspill.

Deek sier han fortsatt er opprørt over demonstrasjonen som Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina, tok initiativ til i Oslo i forrige uke. (©NTB)