— Det er offisielt bekreftet at de to ambassadeansatte ble drept i flyangrepene, sa Serbias statsminister Aleksandar Vucic på en pressekonferanse i Beograd lørdag. Han omtaler dødsfallene som «fryktelige utilsiktede tap» og sa at serbiske myndigheter hadde vært nær ved å sikre løslatelse av de to.

Kommunikasjonsrådgiver Sladjana Stankovic og sjåfør Jovica Stepic ble bortført i Libya 8. november da en serbisk diplomatkolonne ble beskutt i nærheten av kystbyen Sabratha.

Den amerikanske bombingen i Sabratha, som ligger rundt 70 kilometer vest for hovedstaden Tripoli, skjedde fredag morgen.

Den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya, som holder til i Tobruk øst i landet, fordømte dagen etter den amerikanske aksjonen, og kalte den et «opplagt brudd på libysk suverenitet».

Ifølge Pentagon skjedde angrepet mot en IS-leir der flere krigere planla angrep mot USA og andre vestlige regioner. Nesten 50 personer skal ha blitt drept, de fleste av dem tunisiere. Målet for angrepet var den tunisiske jihadisten Noureddine Chouchane, som knyttes til to store terrorangrep som kostet til sammen 60 menneskeliv i Tunisia i fjor. (©NTB)