— I denne saken er det grunnlag for å avsi den strengeste dommen som noen gang er avsagt i en voldtektssak, sa statsadvokat Guro Hansson Bull da hun konkluderte i sin prosedyre om straffeutmålingen i Kopseng-saken torsdag.

Den tidligere TV-danseren, artisten og stripperen er kjent skyldig i å ha voldtatt 16 kvinner i denne siste rettsrunden, og ett voldtektsforsøk. I tillegg er han rettskraftig dømt for ytterligere to voldtekter, noe som bringer det totale antallet fornærmede til 18, poengterte Bull.

Dommen som skal avsis mot Kopseng, er en samledom for de to ankesakene som er behandlet nå og den rettskraftig dommen fra 2013. Etter tre måneder i retten er saken helt i sluttfasen i Borgarting lagmannsrett. Det er på det rene at Kopseng skal dømmes, og han skal dømmes strengt. Nå gjenstår det for partene å argumentere for hvor strengt han skal straffes, og om han ska ha fengsels- eller forvaringsdom.

Kopseng-saken savner sidestykke i rettshistorien hva gjelder omfang og varighet, mener aktor. Dessuten er det en rekke skjerpende omstendigheter knyttet til handlingene den tidligere artisten er skyldig i: Han har plukket ut kvinner i en sårbar livssituasjon, han har lokket og manipulert og truet i en slik grad at en av de fornærmede besvimte av frykt for å bli drept etter å ha blitt voldtatt på toalettet til Burger King i Karl Johans gate i Oslo. (©NTB)