Det er VG som skriver at lagmannsretten har konkludert med at kravet er et utbytte av straffbare handlinger. Dermed kan det ikke kreves erstattet.

Fire maskerte menn skal ha fått med seg gullvarer til en samlet verdi av 1,4 millioner kroner da butikken Karat Gull AS ble ranet i mars 2014. Etter et samarbeid mellom norsk og svensk politi ble sju svenske statsborgere tiltalt for å ha hatt en rolle i ranet.

Johan Christian Elden, butikkeierens advokat, fremmet et krav på 1,4 millioner kroner under rettssaken i Oslo tingrett i fjor sommer.

Forsvarerne til de sju tiltalte motsatte seg da kravet, og viste til at gullet stammet fra kriminell virksomhet. Det kunne derfor ikke kreves erstattet. Det var tingretten enig i, og nå har lagmannsretten kommet til samme konklusjon.

— Til dette kommer den mistanken forsvarerne allerede i tingretten kastet fram om at virksomheten til Karat Gull AS, og tidligere Sheikh Enterprises AS, var del av et kriminelt nettverk drevet av familien, og hvor kjøp og salg av gullsmykker kunne knyttes til hvitvasking og annen ulovlig virksomhet, står det i dommen. (©NTB)