ARENDAL: — Da det store dyret som jeg er overbevist om var en ulv, var fem-seks meter fra meg og de to dachsene våre, satte jeg i et brøl og veivet med armene. Da snudde den og småløp av gårde. Jeg la på sprang etter den, men den forsvant inn i skogbeltet nedover mot Bjellandstrand naturreservat.

MER: Jakter etter ulv i Arendal

Da Torstein Fossnes noe oppskaket kom tilbake fra postkassen med dagens avis, møtte han nabo Ernst Martin Albrektsen. Han hadde sett dyret noen minutter tidligere, og hadde hentet mobiltelefonen for å prøve å sikre seg et bilde.

- Helt uvirkelig

- Takk Gud for at det var flere som så den! Ellers ville vel ingen ha trodd meg. Dette er jo helt uvirkelig, sier Torstein Fossnes, som selv er utdannet biolog, og har selv forsket på dyrenes atferd.

Like etter at han hadde sett det han er sikker på var en ulv, tok han en gipsavstøping av sporet etter dyrets forlabb.

Et av fotsporene som dyret satte på jordet 10 meter fra husveggen til Torstein Fossnes. Foto: Sondre Steen Holvik

Fotavtrykket var 12 centimeter bredt. Torstein Fossnes har selv flere hunder, og er sikker på at det ikke var en stor løshund han så.

— Ikke redd

— Jeg ble vel egentlig ikke redd, men forstod ikke at det jeg så kunne være riktig. Her skal det jo ikke være ulv. Den virket ikke aggressiv, sier han.

Både Torstein Fossnes og Ernst Martin Albrektsen sier de har litt blandede følelser for at det ble gitt fellingstillatelse og at det ble jaktet på en ulv på Tromøya, men de innser at det ikke kan gå en stor ulv tett opptil husene og alle hyttene på øya.

Tromøy er med sine over 28 kvadratkilometer Sørlandets største øy, så dyret skal ha god boltreplass. Midt i ferien er det imidlertid også svært mange folk her.

Siste observasjon tirsdag kveld

Rovviltkontakt Lars Johan Skjeggedal i Statens naturoppsyn hadde onsdag ettermiddag ikke mottatt noen nye tips om dyret.

- Siste observasjon av dyret som vi er gjort kjent med var klokken 23.00 i går ved Kongshavn på Tromøya. Vi er veldig interessert i tips fra folk som observerer dyret, sier han til Fædrelandsvennen.

Torstein Fossnes tok gipsavstøping av sporet som bevis. Foto: Sondre Steen Holvik