Folk flest kjører pent og innenfor fartsgrensen på veier med høy hastighet. Det er konklusjonen etter at flere norske veistrekninger for to uker siden for første gang fikk en fartsgrense på 110 kilometer, melder NRK.

Riktig nok har Vegvesenet bare foretatt stikkprøver på én strekning i Vestfold så langt, men erfaringene derfra stemmer med det som var forventet.

— Vi har målt gjennomsnittlig hastighet på strekningen Langåker - Bommestad i Vestfold, en strekning på rundt 6,5 kilometer, og der har vi en fartsøkning på 3 kilometer i timen. Det er helt etter boka. Vi regner med når vi setter opp hastigheten med 10 kilometer så blir det ofte slik at hastigheten går opp med 2-4 kilometer, sier avdelingsdirektør ved veiavdelingen i Vestfold, Ingunn Foss.

Fredag 13. juni trådte de nye fartsgrensene i kraft på E18 i Telemark, E18 i Vestfold og på E6 mellom Sarpsborg og Svinesund i Østfold.

Målingene fra veivesenet samsvarer også med Utrykningspolitiets inntrykk uken etter at veistrekningene ble åpnet for større fart. (©NTB)