I et møte med Russlands forsvarsminister og utenriksminister opplyste Putin at tilbaketrekkingen av russiske styrker skal begynne allerede tirsdag.

Presidenten uttrykte også at Russlands rolle i fredsforhandlingene skal trappes opp, og at målet med den militære intervensjonen i Syria i stor grad har blitt oppfylt.

— Oppgaven som ble gitt våre væpnede styrker, er utført. Jeg gir derfor forsvarsdepartementet ordre om å begynne tilbaketrekkingen av hoveddelen av styrkene fra Syria i morgen, sa Putin til forsvarsminister Sergej Sjojgu i et klipp vist på russisk fjernsyn mandag.

Putin opplyste samtidig at de russiske militærbasene i Tartus og Latakia skal fortsette å driftes som før den russiske intervensjonen ble iverksatt 30. september i fjor.

Ifølge en uttalelse fra Kreml har Putin hatt telefonkontakt med Syrias president Bashar al-Assad og informert ham om beslutningen. Assad understreket på sin side at behovet for en politisk løsning er stort, og at han håper fredssamtalene i Genève fører fram til et konkret resultat. (©NTB)