Ambassaden i hovedstaden Ankara, samt generalkonsulatet i Istanbul og den tyske skolen i Ankara holder stengt torsdag på grunn av den mulige trusselen, opplyste det tyske utenriksdepartementet på morgenkvisten.

— I går kveld fikk våre sikkerhetsmyndigheter flere konkrete og svært alvorlige indikasjoner om at det planlegges terrorangrep mot våre tyske mål i Tyrkia, sier Steinmeier til pressen i Berlin torsdag formiddag.

Allerede tirsdag ble tyske borgere advart om et mulig umiddelbart forestående angrep i Ankara, to dager etter at et selvmordsangrep førte til at 37 mennesker mistet livet i hovedstaden.

I januar ble tolv tyske turister drept i et selvmordsangrep i Sultanahmet i Istanbuls gamleby. Tyrkiske myndigheter anklaget ekstremistgruppa IS for å stå bak angrepet.

Siden juli i fjor er over 200 mennesker blitt drept i fem ulike selvmordsangrep i Tyrkia. Gruppa Kurdistans frihetsfalker (TAK), som regnes som en radikal utbrytergruppe av den kurdiske separatistgeriljaen PKK, har tatt på seg ansvar for selvmordsangrepet ved en bussholdeplass i Ankara sist søndag. (©NTB)