Dermed må Roy Johansens gutter virkelig heve spillet sitt i resten av VM om de skal være blant verdens 16 beste ishockeynasjoner også neste år. Turneringen i Moskva er Johansens avskjed som norsk landslagssjef, en jobb han har hatt de siste 15 årene.

Med tap mot danskene er sjansen til å ta seg til kvartfinale i dette mesterskapet betydelig svekket, om ikke helt umulig for det norske laget. I stedet blir det skjebnekamper framover mot først Sveits og Kasakhstan og til slutt Latvia på selveste 17. mai. Men først skal de norske iskrigerne ut mot stornasjoner som Tsjekkia, Sverige og Russland.

— Dette var en kjempeviktig kamp, og jeg er skuffet over resultatet. Men danskene hadde en god målvakt. 44 skudd skulle ha vært nok til å score, sa Roy Johansen til NTB etter kampen.

Norge vant skuddstatistikken 44-25, men til liten nytte. Det var danskenes fjerde seier i 16 VM- og OL-møter mellom de to lagene siden 1973. Norge stilte med NHL-stjernen Mats Zuccarello i rekke med Mats Rosseli Olsen og Anders Bastiansen. (©NTB)