— De konkluderer med at han var tilregnelig både da han ble undersøkt og på gjerningstidspunktet, sier politiadvokat Tina Helleland til Dagbladet.

25-åringen skal selv ha satt drapet på prostituerte Sandeva i desember i fjor i sammenheng med sitt ønske om å være varulv, ifølge politiforklaringen til en kamerat av ham. 25-åringen vedgår drapet, men erkjenner ikke straffskyld

Den prejudisielle observasjonen av mannen viste at siktede hadde «gjennombrudd av realitetsbrist». Men psykologspesialist Bjørn Solbakken og lege og spesialist i psykiatri Helge Haugerud konkluderer med at han ikke var psykotisk da han drepte Sandeva.

De sakkyndige mener realitetsbruddene skyldes selvpåført rus, og dermed ikke fritar for straff, ifølge forsvareren, advokat Joar Berg Henjum.

— Dette er ikke på nåværende tidspunkt overraskende for siktede, og det kan på en måte kanskje forklare hvorfor handlingen ble begått, men siktede kan ikke forstå så langt at psykosene regnes som forårsaket av bruk av ulovlige rusmidler, sier Henjum. (©NTB)