Et solid italiensk kollektiv styrte storkampen på Stade de France i første omgang og holdt unna for spanjolene etter hvilen i et oppgjør som utviklet seg til en keeperduell mellom profilene Gianluigi Buffon og David de Gea i hvert sitt mål.

Spanske De Gea vartet opp med flere avgjørende redninger, men var etter manges mening også skyldig i det første baklengsmålet som kom etter 33 minutter. Keeperen ga en svak retur som til slutt endte hos Giorgio Chiellini. På overtid avgjorde Graziano Pellè kampen på en kontring.

2-0-resultatet betyr at Italia fikk sin revansje mot spanjolene som vant EM-finalen 4-0 i 2012 og også slo de helblå i kvartfinalen i 2008 på straffesparkkonkurranse.

— Vi hadde noe uoppgjort, og endelig tok vi et stikk mot dem, men vi burde drept kampen tidligere, sier Chiellini til Italias Twitter-konto.

— Vi kan mer enn forsvarsspill og kontringsfotball, det viste vi i dag. (©NTB)