Boksehanskene var en gave fra de ansatte til jul, forteller Marvin Jensen. Og legger til at bakgrunnen var "Fordi det blir tøffere tider". Foto: Torstein Øen

— Dette gir oss pondus til videre vekst. Vi har jo lenge sagt at vi ønsker å være en ledende aktør på våre kjerneområder, og vi ser på nye muligheter. Ikke minst gjelder det innen elektro, sier Marvin Jensen (50).

Han er konsernsjef i OneCo, som jo vokste som en rakett etter at Jensen og en håndfull kumpaner brøt ut av Agder Energi-eide Otera i 2011. I friskt tempo kjøpte de selskaper og omsatte for 1,1 milliarder kroner i 2013. Men nå snur de på flisa. OneCo Samferdsel AS, OneCo Veidrift AS og OneCo Midt-Norge AS er solgt til oppkjøpsfondet Norvestor, mens lille OneCo Products AS får Jørgen Holmefjord AS i Oslo som ny eier.

Totalt 150 ansatte i Grimstad, på Langhus i Oslo og i Trondheim blir med over til de nye eierne. Dermed er 850 tilbake i OneCo-systemet.

- Grei gevinst

— Pris, Jensen?

— Å, vi realiserer en grei gevinst, er alt gründeren vil si om den saken.

— Er gevinsten virkelig realisert, eller har dere gitt selgerkreditt?

— Den er realisert, ja, bekrefter Marvin Jensen og utfører den internasjonalt anerkjente bevegelsen av høyre tommel mot høyre pekefinger - cash.

La det for øvrig være nevnt at Finansavisen, som omtalte transaksjonen torsdag, snakker om «tresifret millionbeløp» og «150-200 millioner kroner».

Verdibygging

Kjøper Norvestor sendte ut en pressemelding om oppkjøpet torsdag. Der fremgår det at Norvestor akter å slå sammen OneCo Samferdsel, OneCo Veidrift og OneCo Midt-Norge under navnet Roadworks. Anslått omsetning i 2015 er 450 millioner kroner.

Boksehanskene var en gave fra de ansatte til jul, forteller Marvin Jensen. Og legger til at bakgrunnen var "Fordi det blir tøffere tider". Foto: Torstein Øen

— 2011 var første året selskapene befant seg i OneCo-systemet. Da omsatte de for samlet 75 millioner kroner og fikk et overskudd på 11 millioner. I 2014 hadde de vokst til 370 millioner kroner i omsetning og 30 mill. i overskudd. Så vi har jo bygd noen verdier, ja, bemerker Marvin Jensen.

Han legger til:

— Det ble litt for bredt etter hvert, så vi fant ut at vi måtte konsentrere oss om kjerneområdene bygg/anlegg, industri, elkraft, olje og gass, samt telekom. Selskapene vi selger, utgjør en samlet enhet innfor veivedlikehold. De har hatt solid vekst og utvikling, men har gått i en retning som ligger på utsiden av kjernevirksomheten til OneCo. Samtidig var det viktig å skaffe gode, nye eiere. Og det har de fått. Norvestor satser i nisjer og ligger unna de aller største bedriftene. De utvikler selskaper på seriøst vis og gjerne med en tidshorisont på fem til sju år. Når det gjelder Jørgen Holmefjord AS, er det et firma som er nært beslektet med OneCo Products.

Rygg tilbake over 50 prosent

— Hvem eier OneCo nå?

— BRI Energy, som igjen eies av rogalendingen Bjørn Rygg, er tilbake med over 50 prosent av aksjene, nærmere bestemt 53 prosent. Det skjedde tidligere i 2015; i 2014 var han under 50 prosent. Resten av aksjene eies av OneCo Management, hvor nøkkelpersonene Trond Larsen, Arnstein Moy, Frank Iglebæk, Sigvald Aamodt, Arild Storm Larsen og jeg selv er eiere.

— Og du har hvor mye?

— 13 prosent.