Basement Jaxx DJ set-1.jpg
LCD Soundsystem-2 (1).jpg
Flere tilskuere samlet seg ved scenen når LCD Soundsystem inntok scenen. Foto: Kristian Hole
LCD Soundsystem-1.jpg
Basement Jaxx DJ set-4.jpg
Mercury Rev samlet flere tilskuere til hovedscenen i Bendiksbukta. Foto: Sondre Steen Holvik

KRISTIANSAND: Tirsdagsprogrammet åpnet i ettermiddag med artister som Dj Freddie, Dj Friendly og Dj Groovedal på Odden, etterfulgt av Al Agami & DJ Phase 5 ved hovedscenen.

Senere på dagen strømmet folkemassene til da House Of Pain inntok hovedscenen i Bendiksbukta.

Rapgruppa åpnet tirsdagsprogrammet for fullt med låter som "Jump Around" og sin egen versjon av Dr. Dre's hitlåt "The Next Episode".

— Norge! Er dere klare? Jeg har hørt rykter om at det sitter mange i VIP-en og slapper av? De burde dra med seg rompa si helt fram til scenen og lage liv som alle dere andre fantastiske folk, roper House Of Pain-frontfigur Everlast til de fremmøtte, etterfulgt av massiv jubel og scratching fra platesnurreren Dj Lethal.

Stafettpinnen ble overtatt av Bjørn Torske, og Mercury Rev, som også fikk samlet tusenvis til Quart-fest i Bendiksbukta.

- Vellykket

Mercury Rev samlet flere tilskuere til hovedscenen i Bendiksbukta. Foto: Sondre Steen Holvik

Bookingsjef Toffen Gunnufsen oppsummerte den første festivaldagen som vellykket.— Ting har gått på skinner i dag, uten noe drama eller tull. House Of Pain fikk virkelig folk i god stemning, og gutta leverte en fantastisk konsert. Alt i alt har tirsdagen var vellykket, sier Gunnufsen med et stort smil.

90-tallsfest på Odden

Basement Jaxx DJ set-1.jpg

Etter at amerikanerne i Mercury Rev takket for seg fra hovedscenen, dro folkemengden videre til Odden. Her serverte Basement Jaxx-duoen Felix Buxton og Simon Ratcliffe 90-tallsklassikere på løpende bånd under sitt DJ-set, som bestod av både egne og andres låter. Med andre ord så var det få sørlendinger som ikke rykket på dansefoten utover kvelden.— Det var en helt fantastisk bra konsert. Jeg har sett Basement Jaxx før på Quarten, og det er kult at de kom tilbake. Vi må takke Toffen for en kjempebra fest i kveld, sier tilskuer Kristian Helliksen.

LCD Soundsystem-1.jpg

Høydepunktet

LCD Soundsystem-2 (1).jpg

Senere på kvelden var det duket for kveldens høydepunkt, nemlig det amerikanske elektronikabandet LCD Soundystem. Futuristiske laserlyder, fengende gitarriff, og dance-rytmer førte til at flere av de fremmøtte ble lokket fram til hovedscenen i Bendiksbukta.

Flere tilskuere samlet seg ved scenen når LCD Soundsystem inntok scenen. Foto: Kristian Hole

Og musikkollektivet, som bestod av 9 musikere på scenen, gikk rett på sak med publikumsfavoritten "Us V Them", som gjorde at tilskuerne sang med til strofene "the time has come, the time has come today".— Hello Norge! Vi spilte på denne festivalen for 11 år siden tror jeg, men da spilte vi inne et sted, sa vokalist James Murphy fra scenen, etterfulgt av applaus fra et samlet publikum på Bendiksbukta.

Konserten med LCD Soundsystem fortsetter utover til midnatt, og etterfesten vil fortsette på Kick med The Orb og lokale Dj Inti.