Andre aktivister, opposisjonelle, øyevitner og en diplomat bekrefter overfor ulike medier at titalls mennesker ble drept i forbindelse med demonstrasjonene mot regjeringen.

Protester i flere landsdeler på samme tid er sjelden i det autoritære landet, men denne helgen var det mange som fulgte oppfordringer på sosiale medier. Myndighetene svarte med å blokkere internettilgangen og anklage «fredsmotstandere» i utlandet for volden. Regjeringen hevder selv at sju personer ble drept i forbindelse med protestene.

Amnesty mener å ha troverdige kilder som forteller at minst 67 ble drept og flere hundre såret i regionen Oromia i løpet av helgen.

De ble drept da sikkerhetsstyrker skjøt med skarpt mot fredelige demonstranter, skriver menneskerettighetsorganisasjonen i en uttalelse mandag.

Flere tusen mennesker i Oromia og i Amhara deltok i protestene der kravene var politisk reform, rettferdighet og rettssikkerhet, ifølge Amnesty. Det verste blodbadet skjedde ifølge organisasjonen i provinshovedstaden Bahir Dar i Amhara nordvest i Etiopia, der 30 ble drept på én dag. (©NTB)