Vurdering til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er at det ikke har latt seg gjøre å frambringe ytterligere informasjon som underbygger den konkrete trusselen mot Norge. Politiet vil derfor fortsette sin nedtrapping av den økte beredskapen mot et nivå i tråd med PSTs siste generelle trusselvurdering fra februar 2014. Beredskapen ble forhøyet torsdag i forrige uke fordi opplysninger tilsa at det forelå en konkret og tidsavgrenset trussel mot Norge.

— Det er det samlede informasjonsbildet som nå tilsier at dette ikke kommer til å finne sted, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Da PST slo alarm i forrige uke, var det fordi de hadde mottatt opplysninger om at en gruppe personer var på vei fra Syria til Europa. Formålet skulle være å gjennomføre en terroraksjon, og Norge var nevnt som et mulig mål.

— Opplysningene om trusselen var ikke verifiserte. Vi visste ikke om de var helt eller delvis korrekte. Det var heller ingen opplysninger om hvor, hvordan eller hvorfor et eventuelt terroranslag skulle utføres, sier Bjørnland. (©NTB)