GRIMSTAD: Nødetatene rykket fredag ettermiddag ut til Vollekjær på Fevik etter melding om brann i en bygning.

Brannen er nå slukket. Hovedetasjen, der brannen brøt ut, er helt utbrent.

— Vi etterslukker nå, og vil fortsette med det utover kvelden. Det er nesten ikke røyk igjen, sier fagleder Stein Flo i brannvesenet i Grimstad.

Brannvesenet meldte på Twitter klokken 15.43 at de var på vei ut til husbrannen i Vollekjær. Rundt klokken 17 hadde brannvesenet kontroll over flammene.

— Vi har jobbet med å slukke flammene på loftet, noe som har tatt litt tid. Vi har slått hull i taket for å komme til, sier Flo.

Politiets innsatsleder, Kurt Ulven (grønn vest), fortalte om stor røykutvikling på stedet. Foto: Baard Larsen

Brant i kledningen

Før brannvesenet fikk kontroll over brannen, fortalte Flo at det brant mest i kledningen og takkonstruksjonen.

— Vi bruker nå skjæreslukker for å komme gjennom til flammene, opplyste han til Fædrelansvennens reporter på stedet.

Det vil si at vann under svært høyt trykk skjærer seg gjennom veggene for å komme direkte til flammene.

Klokken 16.50 opplyste politiets operasjonssentral at brannvesenet ikke har kontroll over brannen. Store ressurser fra politi, brannvesen og helse er på stedet.

Hovedetasjen i et hus på Vollekjær i Grimstad er utbrent etter en brann fredag ettermiddag. Foto: Baard Larsen

En person hjemme

Innsatsleder Kurt Ulven ved Arendal politistasjon opplyser at det bor tre personer i huset — en person i kjelleren, og to personer i etasjen over.

— En eldre, mannlig beboer er hjulpet ut av huset, og får nå tilsyn fra helsepersonell. De andre beboerne er ikke hjemme, sier Ulven til Fædrelandsvennen.

Den eldre mannen ble fraktet videre til sykehuset i Arendal med ambulanse, og er innlagt til observasjon.

Mye røyk

Brannen skal ha startet i hovedetasjen. Leiligheten i kjelleren, der den eldre mannen bodde, er ikke like skadet som hovedetasjen.

— Det brenner fortsatt, og det er stor røykutvikling fra boligen. Vi ber folk om å holde seg unna området, sa Ulven da slukningsarbeidet pågikk.

Også på Twitter oppfordret politiet naboer om å holde seg innendørs. Innsatsleder Kolbjørn Aanon Vollan ved Grimstad politistasjon opplyser at røyken i området er farlig å puste inn, og det er nå satt opp sperrebånd rundt stedet. Brannvesenet og politiet har flere bedt tilskuere om å fjerne seg fra området.