Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) har mer enn 1.900 mennesker så langt mistet livet av sykdommen, som det ikke finnes noen godkjent medisin mot.

I den sveitsiske byen møtes ekspertene bak lukkede dører til et møte som er arrangert av WHO. Blant deltakerne er politikere, etikere, klinikere, forskere og pasientrepresentanter fra de berørte landene.

Åtte eksperimentelle behandlingsmetoder og to vaksiner mot ebola blir diskutert, ifølge nyhetsbyrået AFP.

— Det nåværende ebola-utbruddet i Vest-Afrika er enestående i sin størrelse og kompleksitet, samt belastningen den har påført helsesystemer, heter det i en uttalelse fra WHO.

— Det er en sterk offentlig interesse for, og etterspørsel etter, alt som gir håp om en endelig behandling.

GjennomgangMøtet tar sikte på å gjennomgå og evaluere den nåværende utviklingen av behandlinger og vaksiner mot viruset, informere myndigheter i de berørte landene om tilgjengelige behandlinger, samt å lette kontakten mellom land som er berørt av sykdommen og land som produserer medisiner.

Epidemien er mest fremtredende i Guinea, Sierra Leone og Liberia. Smitten overføres ved direkte kontakt med syke personers blod og andre kroppsvæsker.

Tidlig i august sa et ekspertpanel nedsatt av WHO at udokumenterte behandlingsmetoder kan tilbys under visse betingelser.

Fremskynder vaksinetesterTorsdag ble det kjent at forskere vil fremskynde testene av en ny potensiell vaksine mot ebola fra det amerikanske selskapet Johnson & Johnson.

Selskapet sier at kliniske forsøk vil starte i begynnelsen av 2015. Også det danske bioteknologifirmaet Bavarian Nordic har bidratt i utviklingen av vaksinen.

Kunngjøringen kom etter at det allerede er kjent at innledende testing på mennesker skal begynne denne måneden, mens dette tidligere var ventet å ikke starte før sent neste år eller tidlig i 2016. Johnson & Johnsons langsiktige mål er å utvikle en vaksine som kan beskytte mot både Zaire-stammen og Sudan-stammen av ebolaviruset, i tillegg til en beslektet tilstand kalt Marburgvirus-sykdom. Men på grunn av det pågående utbruddet har programmet blitt forenklet.