Det er Venstre-leder Trine Skei Grande som ber om dette i et brev til statsminister Erna Solberg (H).

— Vi ber statsministeren om nødvendig ta initiativ til et ekstraordinært stortingsmøte for å få gjort formelle vedtak om økt innsats og omprioriteringer/overskridelser på statsbudsjettet for 2015. Dette haster og kan etter Venstres syn ikke la seg sinke av at Stortinget formelt åpner først om en måneds tid, skriver Skei Grande.

— Flyktningsituasjonen i Syria, Middelhavet og deler av Europa opprører oss. Ikke siden andre verdenskrig har det vært så mange mennesker på flukt i vår del av verden. Norge har et ansvar for å bidra. Vi har et ansvar for å hjelpe til. Både her hjemme, i andre land i Europa og i nærområdene. Vi ser heldigvis et sterkt folkelig engasjement i Norge for å bidra. Dette engasjementet bør også bli forsterket med et felles løft fra det politiske Norge, fortsetter Venstre-lederen.

Regjeringen kunngjorde søndag at nødhjelpsbudsjettet økes med 1 milliard kroner neste år. Pengene skal i hovedsak gå til Syrias nærområder.

— Vi legger 1 milliard på toppen av det vi bruker på humanitære formål i år. Det blir historiens største humanitære budsjett, men så ser vi også den verste flyktningkatastrofen siden annen verdenskrig, sa utenriksminister Børge Brende (H) til NRK. (©NTB)